Beers & Barrels: een vat aan mogelijkheden | De Utrechtse Internet Courant Beers & Barrels: een vat aan mogelijkheden | De Utrechtse Internet Courant

Beers & Barrels: een vat aan mogelijkheden

Beers & Barrels: een vat aan mogelijkheden
Fotografie Billie-Jo Krul
Tekst: Monique Smitsloo

Tekst: Monique Smitsloo

De stoere hangout met 120 bieren is booming 

Stel, je bent in Utrecht, en je gulzige gezelschap heeft zin in een diner met malse ribbetjes. Je weet wel, die van het bot afglijden als je er ook maar naar kijkt. Verfrist met een speciaalbiertje. Ofwel, ‘no nonsense’ uit eten. Maar dan wel graag met kwaliteit op het bord en in het glas. En – voor dat echte stedelijke uitgaansgevoel – de aangename achtergrondklanken van een DJ. Waar ga je heen? Makkelijk… 

Uitdijen 

Het borrelt en bruist bij Beers ’n Barrels. Want het horecaconcept dijt uit. Na de opening in 2016 aan de Oudegracht kwam al snel een tweede Utrechtse locatie aan de Veilinghavekade en een vestiging in Breda. Sinds 2019 is het ook mogelijk om hier te lunchen. En werd er flink getimmerd aan uitbreiding van de menukaart. Voor de afwisseling van een steak of ‘surf en turf’ kun je nu ook nog eens kiezen voor allerlei kakelverse pokébowls of de ‘No Meat Today’-Salad. Jawel, zelfs een restaurant dat zijn oorsprong vindt in toppers op vleesgebied, dient een beetje met de tijd mee te gaan. En inderdaad, de menukaart bewijst dat hier de deuren openstaan voor zowel de verstokte carnivoor, de flexitariër als de veganist. 

Dry age

‘Het beste vlees van Utrecht’, zo durven ze bij Beers & Barrels te beweren. Dat zelfvertrouwen is te danken aan die bijzondere ‘dry age’-kasten waarin alle delicatessen lang kunnen worden bewaard. Aan malsheid geen gemis. De gerechten strijden stuk voor stuk om de status van favoriet. Eén van de grootste hits is nog altijd het langzaam gegaarde kippetje uit de befaamde Green Egg-smoker. Zo ook de Beers & Barrels Platter; een graag geziene gast voor het publiek dat ‘gewoon even een drankje komt doen’. De weelderige plank tilt de borrelhap naar een hoger niveau. Chicken wings doen het goed naast botermalse ribbetjes, worstjes en meer. De vegetarische ‘No Meat For Us Platter’ is trouwens een piekfijn alternatief, denk hierbij aan quesadilla’s, zoete aardappelfrites en burrito’s met kaasballetjes.

Fotografie Billie-Jo Krul

Die taptafels…

Maar het zijn niet alleen de happen die de show stelen bij Beers & Barrels. Ook de pakweg 120 bieren geven de andere cafés in de wijde omtrek een run for their money. Het etablissement had vanaf het begin af aan bovendien een unieke troef in handen met het principe van die – toch wel geniale – taptafels. Groepen die hieraan plaatsnemen, hebben het privilege van een eigen biervat aan hun tafel en kunnen naar hartelust zelf blijven tappen. Ideaal, want zo kan het gesprek gewoon op gang blijven zonder een bedieningsmedewerker te wenken voor die lege glazen bier. Prettig toch? 

Lunchen en High Beer 

Waarom wachten tot de avond? Nieuw bij Beers & Barrels is de lunch in het weekend. Tot 16:00 kun je de speciale lunchplaat bestellen als prettige energiebron voor je dagje in de binnenstad. Ook zo’n fijne attractie voor groepen is de High Beer. Dit equivalent van de High Tea heeft een hoog smulpaapgehalte. De bieren worden van licht naar zwaar geserveerd en vergezeld van hapjes zoals smoked jalapeño, cheese sausage en nacho’s. De High Beer is elke dag te boeken bij Beers & Barrels Oudegracht of Harbour van 13:00 tot 16:00.

120 bieren 

Moeilijk kiezen, dat is het hier wel… Welke van de 120 bieren wordt het? Lokaal of van over de grens? Dat bacchanaal van een halve kreeft met steak of de verantwoorde vegan pokébowl? Een stevige cocktail, of een van de vele virgin cocktails? Toch maar eens dat alcoholvrije biertje proberen met het oog op die meeting morgenochtend? Ofwel, een vat aan mogelijkheden. Zo valt er elke keer wat nieuws te proeven. 

Eén ding is zeker: uitbundig wordt het sowieso. 

Beers & Barrels

Downtown Utrecht: Oudegracht aan de Werf 125 

Utrecht at the Harbour: Veilinghavenkade 177

www.beersbarrels.nl

LEVEN!

LEVEN!

LEVEN! Is hét lifestyle magazine voor de regio Utrecht. Met mooie verhalen en reportages laten wij zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Van mode, interieur en horeca tot kunst, wetenschap en onderwijs. Vanaf 2019 zullen wij steeds vaker te vinden zijn op DUIC.nl.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).