Culturele reis in Spoorwegmuseum | De Utrechtse Internet Courant Culturele reis in Spoorwegmuseum | De Utrechtse Internet Courant

Culturele reis in Spoorwegmuseum

Culturele reis in Spoorwegmuseum
Tijdens ‘Het leukste reisje van Nederland’, van 29 juni t/m 7 juli 2019, nemen zes verschillende musea u mee op een inspirerende culturele reis in het Spoorwegmuseum.

Tijdens ‘Het leukste reisje van Nederland’, van 29 juni t/m 7 juli 2019, nemen zes verschillende musea u mee op een inspirerende culturele reis in het Spoorwegmuseum.

Deelnemende musea

Voor dit bijzondere evenement werkt het Spoorwegmuseum samen met het Cobra Museum, het Kinderboekenmuseum, het Nationaal Militair Museum, Beeld en Geluid en het Rijksmuseum van Oudheden. Dat al deze musea gezamenlijk een programma brengen is uniek! Met een speciaal paspoort op zak leiden de zes musea je langs diverse avontuurlijke, prikkelende, verrassende en vooral vermakelijke bestemmingen. In dit paspoort verzamel je per bestemming een stempel en met een vol paspoort krijgt u toegang tot de magische eindbestemming. 

Met dit jaar o.a. bijdragen van Kluun, Loes Luca, Ronald Giphart, Vic van de Reijt en mentalistenduo Rob & Emiel.

Programma

Met het Rijksmuseum voor Oudheden reis je terug naar de Oudheid en beleef je hoe de oude Egyptenaren omgingen met hun doden. Het Nationaal Militair Museum neemt voor deze gelegenheid een aantal van hun militaire voertuigen mee naar het Spoorwegmuseum. Maak een stoere foto van jezelf in een echte tank en een outfit naar keuze! Beeld en Geluid dompelt je onder in de wereld van de radio en leert je hoe je een hoorspel of podcast maakt. Door het Kinderboekenmuseum word je meegenomen op een ietwat brutale reis, waar diverse kunstenaars een ode brengen aan Annie M.G. Schmidt. Met het Cobra Museum krijg je de unieke kans om mee te schilderen aan een enorm Cobra kunstwerk. En het Spoorwegmuseum tenslotte neemt je mee op een proefrit van Parijs naar Constantinopel voor een smakelijke treinreis.

Thema reizen

Vorig jaar organiseerde het Spoorwegmuseum, met dank aan de deelnemers van de BankGiro Loterij, voor de eerste keer ‘Het leukste reisje van Nederland’ en mocht daarbij 15.000 bezoekers verwelkomen. Het centrale thema blijft ‘reizen’, waarbij reizen veel meer is dan je verplaatsen van a naar b. Bij reizen hoort avontuur, ontdekken, plezier. En dat is dan ook precies wat bezoekers ook dit jaar weer gaan ervaren in het Spoorwegmuseum, tijdens ‘Het leukste reisje van Nederland’.

Kaartverkoop

‘Het leukste reisje van Nederland’ is te bezoeken van 29 juni t/m 7 juli. Kijk voor het complete programma en de kaartverkoop op www.hetleukstereisjevannederland.nl. Kijk voor een impressie van de eerste editie naar dit filmpje.