DUIC uitgelicht: De mooiste kerken in de stad | De Utrechtse Internet Courant DUIC uitgelicht: De mooiste kerken in de stad | De Utrechtse Internet Courant

DUIC uitgelicht: De mooiste kerken in de stad

DUIC uitgelicht: De mooiste kerken in de stad
In Utrecht zijn veel kerken te vinden. Mooie en unieke kerken in verschillende vormen. Vandaag de dag hebben veel van deze kerken een bredere functie. De onderstaande kerken zijn allemaal bijzondere gebouwen en zeker de moeite waard eens te bezoeken!

In Utrecht zijn veel kerken te vinden. Mooie en unieke kerken in verschillende vormen. Vandaag de dag hebben veel van deze kerken een bredere functie. De onderstaande kerken zijn allemaal bijzondere gebouwen en zeker de moeite waard eens te bezoeken!


Geertekerk

Geertekerkhof 23

Website width=640

Dit godshuis in Utrecht-centrum zindert al 750 jaar van vitaliteit, inspiratie en bevlogenheid. De Remonstranten huizen er met een inclusieve, vrijzinnige geloofsgemeenschap zonder dogma’s. We zeggen elkaar niet hoe we moeten geloven of wat waarheid is, maar willen wel van elkaar leren. Daarom komen we iedere zondag om 10:30 uur samen. Kom gerust eens langs en steek je licht op! Maar er gebeurt meer: er zijn symposia, praatgroepen, cursussen, pastorale begeleiding, muziekuitvoeringen en nog veel meer.


Pauluskerk

Willem de Zwijgerplantsoen 19

Website width=640

In het park aan het Willem de Zwijgerplantsoen staat de Pauluskerk. Het gebouw is in 1934 gebouwd als Nederlands Hervormde kerk. Sinds 1993 wordt het gebruikt door de katholieke Paulusgeloofsgemeenschap. Met een groot aantal vrijwilligers, en maar liefst vier koren, is het een kleine en vitale gemeenschap. Iedere zondag is er om 10.30 uur een viering. Ook heeft het gebouw een sociaal-culturele functie voor de wijk. Het gebouw is een Gemeentelijk Monument. Meer informatie: [email protected] en / of onze website.

 


Pieterskerk

Pieterskerkhof 5

Website width=640

De Pieterskerk werd in de 11de eeuw gebouwd als kapittelkerk in opdracht van Keizer Hendrik III. Kenmerkend zijn de roze rode zandstenen zuilen en de crypte met de sarcofaag van bisschop Bernold. Op het hoogkoor zie je de vier 12de eeuwse zandstenen reliëfs met de kruisiging en wederopstanding van Christus.
Sinds 1656 is de kerk in gebruik bij de Waalse Gemeente Utrecht. De kerk is beroemd vanwege haar fantastische akoestiek voor met name vocale muziek.

 

 

 


De Buurkerk (Museum Speelklok)

Steenweg 6

Website width=640

Oorlogen, armoede, beschietingen, trouwerijen en brand: de eeuwenoude Buurkerk midden in het centrum van Utrecht, waarin Museum Speelklok gehuisvest is, heeft veel meegemaakt. Wilt u het bijzondere verleden van de Buurkerk aan de hand van historische verhalen en objecten te weten komen? Bezoek dan nu de tijdelijke presentatie ‘Thuis in de Buurkerk, duizend jaar verhalen onder één dak’ en zie de geschiedenis tot leven komen.

 

 


St. Catharinakathedraal

Lange Nieuwstraat 36

Website width=640

Wees welkom in de St. Catharinakathedraal, de hoofdkerk van katholiek Nederland! In het centrum van Utrecht bouwen vele vrijwilligers vol vuur en enthousiasme aan een bloeiende gemeenschap. Al honderden jaren dragen we zo onze boodschap van geloof, hoop en liefde uit. Elke zondag vieren we om 10:30 uur de hoogmis en om 12:30 uur de mis in het Engels. Kom langs aan de Lange Nieuwstraat en vier met ons mee!

 

 

 


Kerken Kijken en Luisteren

Verschillende kerken in Utrecht

Website width=640

Ontdek het religieus erfgoed van Utrecht. De Domkerk met zijn opvallende Domtoren is natuurlijk het bekendst. Maar wist je dat op loopafstand van de Dom nog 11 andere kerkgebouwen te vinden zijn? Kerken Kijken Utrecht zorgt ervoor dat je ze iedere zomer gratis kunt bezichtigen, als je wilt inclusief rondleiding. Houd je van muziek, kom dan deze zomer naar onze gratis Kerken Luisteren vrijdagmiddag-lunchconcerten.
Kijk voor meer informatie en de meest actuele openingstijden op de website.