DUIC uitgelicht: Activiteiten & uitjes in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant DUIC uitgelicht: Activiteiten & uitjes in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

DUIC uitgelicht: Activiteiten & uitjes in Utrecht

DUIC uitgelicht: Activiteiten & uitjes in Utrecht
Het is weer een ouderwets wisselvallige zomer in Nederland. Weer of geen weer: in Utrecht is er gelukkig genoeg te doen zowel binnen als buiten. Onderstaand overzicht laat je een aantal van de leukste opties zien om er op uit te gaan op een regenachtige of mooie zonnige dag in de Domstad.

Het is weer een ouderwets wisselvallige zomer in Nederland. Weer of geen weer: in Utrecht is er gelukkig genoeg te doen zowel binnen als buiten. Onderstaand overzicht laat je een aantal van de leukste opties zien om er op uit te gaan op een regenachtige of mooie zonnige dag in de Domstad.

Kartfabrique

Westkanaaldijk 7

Website width=640

Het leukste uitje van Utrecht vind je bij de Kartfabrique: een ruig decor als speelveld voor jong en oud.
Kom je rondetijd verbeteren op het circuit, lasergamen in de grootste arena van Nederland of ontsnappen uit Prison Island.
Even uitgebattled? Dan plof je gewoon neer in hét food & drinks middelpunt van de Kartfabrique: Grand Café Het Ketelhuis.
Mix & match je eigen programma in de oude mengvoederfabriek. Een dag vol spanning: durf jij het aan?


Spoorwegmuseum

Maliebaanstation 16

Website width=640

Techlab XL in Spoorwegmuseum: alles over trein en techniek
17 augustus t/m 1 september 2019

Wat is er allemaal nodig om een trein te laten rijden? In het Techlab van het Spoorwegmuseum kun je dat ontdekken. In de laatste twee weken van augustus doet het museum er een schepje bovenop. Tijdens Techlab XL kun je in het hele museum kennis maken met het thema trein en techniek door allerlei spannende proeven. Ga aan de slag en probeer alles uit rond de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen.”


Rocking Rollerz

Hertogswetering 183

Website width=640

Waan je in de jaren 80 bij Rollerdisco Rocking Rollerz. Dit is de grootste rollerdisco van Nederland en die vind je in The Wall in Utrecht. Op de 1150 vierkante meter grote baan krijgt rolschaatsen een geheel nieuwe dimensie. Onder begeleiding van de tofste beats en flitsende discolichten kunnen zowel beginners als gevorderden al dansend en rollend hun kunsten vertonen. Met DJ’s op vrijdag en zaterdag avond. Boogie wonderland!!!
Reserveer je rolschaatsen via www.thewallmoves.com.


Volksbuurtmuseum

Waterstraat 27

Website width=640

Beleef hoe het was om in de armoedige omstandigheden van rond 1920 te leven.
Met de interactieve steeg, animaties, straatmuziek, verhalen van oud-bewoners én geuren komt de historische volksbuurt weer tot leven

Elke eerste zaterdag van de maand is er om 12.00 uur een rondleiding door Wijk C.
Aanmelden is niet nodig. Voor groepen is de rondleiding ook op andere dagen te reserveren.

Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Met uitzondering van de vierde en vijfde zaterdag van de maand. Volksbuurtmuseum, Waterstraat 27 in Utrecht.


Down Under

Ravensewetering 1, Nieuwegein

Website width=640

Strand, watersport en activiteiten
Op zoek naar een leuke plek voor een actieve dag uit? Dan is Down Under aan de rand van Utrecht vast iets voor jou! Je kan er waterskiën, wakeboarden, indoor surfen en bodyboarden. Ook als je het liever droog houdt is er genoeg te doen, denk aan bubble voetbal, voetgolf of 4×4 rijden in een Landrover. Na afloop kun je uitgebreid dineren in het restaurant, voor zowel steak als veggie lovers heeft Down Under meer dan genoeg keus!
Tip: op 6 oktober is er een Obstacle Run bij Down Under, durf jij het aan?


Play-in

Hertogswetering 173

Website width=640

De scholen beginnen weer bijna en de routine komt dus ook weer terug. Toch nog even echt een vakantiegevoel hebben? Kom dan snel nog een te gekke activiteit doen bij Play-in Utrecht. Kinderen en volwassenen kunnen lekker klimmen op de hypermoderne klimwanden, los gaan op de trampolines van Jump-in of spelen in het sfeervolle indoor speelparadijs. Je kunt ons vinden in The Wall in Utrecht Leidsche Rijn. Check snel www.playinutrecht.nl voor alle informatie, inclusief de combinatiemogelijkheden.


geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).