Je kunt zijn kraam op de Vredenburgmarkt bijna niet voorbij lopen zonder een stukje Portugese chorizo te proeven. Enthousiast krijgen voorbijgangers een stokje met geurig gekruid vlees aangereikt. “Hier proeven de mensen ‘vakantie’, zegt Ivo Brandão, de eigenaar van True Tapas.
De liefde voor de traditionele Portugese tapas wordt in zijn familie telkens doorgegeven aan de volgende generatie. Ivo: “Weinig vlees met veel smaak is de trend in deze tijd. Kleine stukjes vlees voor in de pasta of paella. Ik gebruik onze familierecepten, die je nergens kunt kopen. Met Portugese kruiden die het eten niet te pittig of te droog maken, precies wat Nederlanders lekker vinden.
“Chourizo BBQ”
Uniek in zijn stand is de chorizo barbecue (“Chourizo BBQ”). Een keramiek schaaltje dat je op tafel kunt zetten. Vuurtje onderin, stukjes chorizo er bovenop. “Toeristen komen hier speciaal op af, zo populair is de kleine barbecue geworden. Handig in een land waar je niet iedere
dag buiten kunt eten,” lacht de Portugees die door de liefde naar ons land is gekomen, waar hij nu met zijn Nederlandse vrouw en dochter woont.
Elke woensdag, vrijdag en zaterdag
De Vredenburgmarkten zijn wekelijks op woensdag, vrijdag en zaterdag. Zie ook: www.vredenburgmarkten.nl
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.