Huur je eigen gymzaal om lekker samen te sporten | Huur je eigen gymzaal om lekker samen te sporten – De Utrechtse Internet Courant

Huur je eigen gymzaal om lekker samen te sporten

Huur je eigen gymzaal om lekker samen te sporten
Foto: Gemeente Utrecht
In Utrecht kun je zelf een gymzaal huren om samen lekker te sporten wanneer jij wilt. Je boekt een gymzaal minimaal 2 uur van te voren, betaalt met iDEAL en je krijgt een toegangscode voor je eigen gymzaal!

In Utrecht kun je zelf een gymzaal huren om samen lekker te sporten wanneer jij wilt. Je boekt een gymzaal minimaal 2 uur van te voren, betaalt met iDEAL en je krijgt een toegangscode voor je eigen gymzaal!

De gemeente Utrecht stimuleert sport en bewegen. Door te sporten in clubverband. Of door zelf een uurtje de gymzaal te huren. Al vanaf € 15 per uur huur je als inwoner een gymzaal. Gewoon om de hoek. Om te sporten met collega’s of vrienden maar ook voor sportieve kinderfeestjes. Er zijn al vele Utrechters die dat doen!

Buurmannen uit Ondiep sporten samen

Toen Rex den Heijer vier jaar geleden in Ondiep kwam wonen wilde hij heel graag in de buurt sporten. “Ik hou wel van een beetje sporten en dacht dat er in de wijk wel meer mannen zouden zijn die dat ook leuk vinden”. Via de bewonersvereniging en de buurtvereniging heeft hij een oproep gedaan. Dat heeft gewerkt! Al voor het vierde jaar sporten tussen de 10 en 14 mannen elke donderdagavond in de Speler onder de naam Buurmannensport. Het is een hele leuke en laagdrempelige manier om zo mensen uit de buurt te leren kennen. En de buurvrouwen? Die hebben zich inmiddels ook verenigd in Buurvrouwensport .

Foto: Gemeente Utrecht

Gymzaal als extraatje

De kinderen van de BSO in Leidsche Rijn spelen het hele jaar buiten. En af en toe gaan ze naar de gymzaal. ”Als het bijvoorbeeld heel hard regent, regelen we in twee uur dat we de gymzaal in kunnen“, vertelt Dagmar Kuus van BSO Wijs. “Online boeken we de gymzaal en krijgen we digitaal de toegangscode. Het is echt heel makkelijk om een gymzaal te huren”. De kinderen vinden het erg leuk als ze naar de gymzaal gaan. “We doen met de kinderen allemaal ren- en tikspelletjes. Maar het allerleukste vinden ze verstoppertje in het donker”, gaat Dagmar verder. “De gymzaal is een extraatje en echt een feestje voor de kinderen”.

Sportlocaties voor alle Utrechters

“We hopen dat nog meer Utrechters gaan bewegen. Onze sportlocaties in de hele stad komen daarbij goed van pas”, aldus Maarten van Ooijen, wethouder Sport. “Iedereen kan een zaal huren om met een groep vrienden of collega’s te sporten, zonder dat daar een vereniging aan te pas komt.”

 

Huur nu een gymzaal en win een retro gymtas!

Huren wordt nu nog leuker! Wanneer je tussen 24 september en 3 november 2018 (minimaal) een uur de gymzaal huurt, dan maak je kans op een gymtas.

Wat moet je doen?

De huurdatum hoeft niet tijdens de actieperiode te zijn, maar je moet wel in die periode boeken om mee te kunnen doen. De gemeente Utrecht selecteert op 8 november de winnaars.

Ga naar utrecht.nl/gym voor meer informatie. Je vindt daar ook alle locaties van de gymzalen in Utrecht.