Popocatepetl in een nieuw jasje | De Utrechtse Internet Courant Popocatepetl in een nieuw jasje | De Utrechtse Internet Courant

Popocatepetl in een nieuw jasje

Popocatepetl in een nieuw jasje
Het bekende Mexicaanse restaurant Popocatepetl aan de Nobelstraat is vernieuwd. De vogelkooitjes en skeletten hebben plaatsgemaakt voor meer licht en ruimte. Ook heeft de menukaart een update gekregen: naast de klassiekers als taco’s, fajita’s en enchillada’s is het nu ook mogelijk om kleinere hapjes te bestellen als ceviche en gamba’s.

Het bekende Mexicaanse restaurant Popocatepetl aan de Nobelstraat is vernieuwd. De vogelkooitjes en skeletten hebben plaatsgemaakt voor meer licht en ruimte. Ook heeft de menukaart een update gekregen: naast de klassiekers als taco’s, fajita’s en enchillada’s is het nu ook mogelijk om kleinere hapjes te bestellen als ceviche en gamba’s.

Popocatepetl opende 33 jaar geleden haar eerste vestiging aan de Nobelstraat 163 in Utrecht. Later werden er nog meer vestigingen geopend in Nederland. Het restaurant komt uit de koker van horecaonderneming Debuut B.V., marketing manager Sjoerd van Barneveld vertelt waarom ze hebben gekozen voor de make-over: “We wilden een lichter interieur met lichtere gerechten. Het restaurant liep nog steeds goed, maar we wilden graag wat meer inspelen op de wensen van de gasten en de trends in de markt.”

Gevolg is dat alle tierelantijntjes als de vogelkooitjes en de skeletten zijn verdwenen. Het restaurant oogt nu een stuk ruimer en rustiger. De felle kleuren hebben plaatsgemaakt voor aardetinten als olijfgroen en zachtgeel.

Het nieuwe interieur van Popocatepetl
Het nieuwe interieur van Popocatepetl

Ossenhaaspiezen met tequila
Van Barneveld is tevreden met het eindresultaat: “We hebben al veel positieve reacties gehad gister tijdens het proefdiner en via social media. Vanavond gaan we voor het eerst echt open, ik ben heel benieuwd wat onze gasten ervan gaan vinden.” Zijn nieuwe favoriete gerecht zijn de Beef-Tequila Skewers: ossenhaaspiezen gemarineerd in tequila met een mangosalsa.

De gezelligheid en laagdrempeligheid van het restaurant hopen ze te hebben behouden. Nieuw op de kaart zijn de Bites to share: “Het is leuk om met je vrienden en familie lekker aan de bar of tafel te hangen en dan van die hapjes te bestellen. Je kunt zo ook veel meer proeven!”

Voor vanavond staan er al genoeg reserveringen klaar. “Maar er is altijd nog wel ruimte voor wat extra gasten”, aldus Van Barneveld. “Het spannendst is natuurlijk wat onze gasten ervan gaan vinden!”

Fotoverslag

Popocatepetl The Mexican

1 Reactie

Reageren
  1. Eddy

    Oftewel De Vaal’s Automatiek waar je voor een kwartje een croquet kon trekken. Als je wist hoe het werkte kon je ze zelfs gratis uit de muur eten 😉 Jaren ’50 dat wel natuurlijk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).