“Proef “ de Amsterdamsestraatweg op zaterdag 22 september! | De Utrechtse Internet Courant “Proef “ de Amsterdamsestraatweg op zaterdag 22 september! | De Utrechtse Internet Courant

“Proef “ de Amsterdamsestraatweg op zaterdag 22 september!

“Proef “ de Amsterdamsestraatweg op zaterdag 22 september!
Arvid Dam, voorzitter ondernemersvereniging #ASW030 is trots op de ASW! Foto: Fem Fotoshop
UTRECHT – Op zaterdag 22 september pakt ondernemersvereniging #ASW030 uit en organiseert een heuse expeditie aan de Amsterdamsestraatweg. Een dag om de straat te ”proeven” en te genieten van leuke acts, muziek, entertainment en shows.

UTRECHT – Op zaterdag 22 september pakt ondernemersvereniging #ASW030 uit en organiseert een heuse expeditie aan de Amsterdamsestraatweg. Een dag om de straat te ”proeven” en te genieten van leuke acts, muziek, entertainment en shows.

Op Expeditie?

In navolging van vorig jaar biedt Ondernemersvereniging #ASW030 op 22 september van 11:00 uur tot 16:00 uur een gevarieerd programma voor jong en oud. Op het grootste plein langs de Amsterdamsestraatweg, “de Plantage”, kunnen kinderen dit jaar de strijd met zichzelf of elkaar aan. Wie is er het beste in de Oud Hollandse spellen en kan er bijvoorbeeld goed koekhappen of spijkerslaan? Op de Plantage zijn meerdere activiteiten klaargezet. Ondertussen kunnen de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s genieten van optredens en workshops op en bij het podium of gezellig meedoen natuurlijk!

Ontdekkingsreis

Arvid Dam, voorzitter #ASW030 vertelt: “Het is een uitstapje voor het hele gezin”. Tijdens de expeditie kan het publiek echt op ontdekkingsreis, wandel langs de Amsterdamsestraatweg en “ontdek” welke nieuwe winkels en restaurants er het afgelopen jaar bij gekomen zijn en winkels van oudsher er nog zijn. Onderweg kan men de altijd vrolijke Drumband van de Abcouder Harmonie tegenkomen. Het shoppen gaat dan zeker een stuk swingender. Om 11.00 uur wordt het startsein bij het podium gegeven door Jan Zwarts van Stichting Mohuka en Arvid Dam. Daarna starten alle activiteiten.

Wat is er te beleven?

Aan de Plantage is een Oud Hollands spellencircuit uitgezet. In het programmaboekje, welke in de wijk huis-aan-huis verspreid wordt of af te halen is in diverse winkels, staat een “hinkelbaan” met de aanwezige spelletjes. Als de “Hinkelbaan” vol is, kunnen de kinderen een attentie afhalen bij de kraam van de ondernemersvereniging.  Ondertussen kunnen de andere leden van het gezin bijvoorbeeld meedoen met de workshop van Yogastudio Dananga Yoga. Of lekker struinen op de maatschappelijk markt van partners uit de wijk. “Niets te koop, maar veel te halen” is het motto! De dag wordt afgesloten met de lokale variant “Heel ASW bakt”. Wie maakt de lekkerste creatie? Een vakkundige jury met hulp van burgemeester Van Zanen kiest de winnaars. Als de winnaars bekend zijn, worden de taarten aangesneden en eet iedereen een stukje mee.

Last but not least organisteert Burgerme een Hamburgereetwedstrijd.
“Wij zijn op zoek naar 12 deelnemers die de hamburgerwedstrijd aandurven! Je kunt een jaar lang gratis hamburgers winnen!
De eerste ronde zal van 14.10 tot 14.30 uur plaatsvinden. In de eerste ronde moet je met een blinddoek en je handen op je rug zo snel mogelijk een Triple Cheeseburger opeten!

Meld je nu aan via: [email protected]

Kortom, kom ook en proef de Amsterdamsestraatweg!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).