Street art event in The Wall - De Utrechtse Internet Courant Street art event in The Wall - De Utrechtse Internet Courant

Street art event in The Wall

Street art event in The Wall
Janisdeman, Deeffeed en andere bekende street art kunstenaars komen op zaterdag 25 en zondag 26 mei a.s. naar The Wall in Leidsche Rijn om het typerende rode gebouw nog meer kleur te geven.

Janisdeman, Deeffeed en andere bekende street art kunstenaars komen op zaterdag 25 en zondag 26 mei a.s. naar The Wall in Leidsche Rijn om het typerende rode gebouw nog meer kleur te geven.

Color The Wall

De wereld kan nog meer kleur gebruiken. Dat geldt ook voor The Wall. Meer kleur moet mensen inspireren om met een vrolijke blik naar de wereld om zich heen te kijken. Linda Annink, marketing manager van The Wall: “Muurschilderingen geven kleur aan een stad en street art maakt het voor iedereen mogelijk om hier van te genieten”. The Wall omarmt die gedachte. Het is een oproep om vrolijk in het leven te staan. We vinden het geweldig dat de street art kunstenaars met hun werk The Wall komen opfleuren.”

Panelen en canvassen

De kunstenaars maken hun schilderingen dit keer alleen niet op muren maar op enorme houten panelen van 2 meter hoog en 4 meter breed, die verspreid in het winkelgebied van The Wall worden neergezet (op de begane grond, bereikbaar vanaf de Hertogwetering en vanaf het parkeerdek P2). Bezoekers aan The Wall kunnen zo gedurende het hele weekend getuige zijn van het creatieve proces. Behalve de grote panelen, schilderen de kunstenaars ook op canvasdoeken van 1 m2, dit met het oog op mogelijke verkoop tijdens de veiling. Niet iedereen kan in zijn woning of tuin immers een kunstwerk van 4 x 2 kwijt.

Kinderworkshop

Street art is een kleurrijke en toegankelijke kunstvorm die alle leeftijden aanspreekt. Daarom kunnen ook kinderen dit weekend met street art aan de slag. Er zijn speciale panelen waar zij met spuitbussen, onder leiding van een van de kunstenaars, hun eigen bijdrage kunnen leveren aan een gezamenlijk kinderkunstwerk.

Goed doel

Alle kunstwerken, zowel de panelen, de canvasdoeken én het kinderkunstwerk worden na afloop ter veiling aangeboden. De veiling vindt plaats op zondag 23 juni. Vooraf zijn de werken te bezichtigen in The Wall en op de website www.thewall.nl/streetartveiling. Het is mogelijk om via de website een bod uit te brengen. De gehele opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Maximapark in Leidsche Rijn.