Syntus verzorgt de komende jaren het regiovervoer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Syntus verzorgt de komende jaren het regiovervoer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Syntus verzorgt de komende jaren het regiovervoer in Utrecht

Syntus verzorgt de komende jaren het regiovervoer in Utrecht
Het openbaar vervoer in de regio Utrecht gaat de komende jaren verzorgd worden door Syntus.

Het openbaar vervoer in de regio Utrecht gaat de komende jaren verzorgd worden door Syntus.

De concessie voor het streekvervoer provincie Utrecht en stadsvervoer in Amersfoort is definitief gegund aan Syntus. Het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven) heeft het beroep van Connexxion ongegrond verklaard. Met deze uitspraak komt er voor de reizigers een eind aan een periode van onzekerheid, die ruim een jaar heeft geduurd. “Wij zijn verheugd over dit besluit. We kunnen nu echt van start gaan met het openbaar vervoer in de provincie Utrecht”, aldus Cees Anker, algemeen directeur van Syntus.

“De afgelopen maanden hebben wij achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding voor deze nieuwe concessie. Nu de gunning onherroepelijk is, kunnen wij ons volop richten op de toekomst en onze reizigers. Graag leveren we vanaf 11 december een waardevolle bijdrage door onze reizigers op een ontspannen en veilige wijze hun bestemming te laten bereiken. Of het nu gaat om werken, studeren, recreëren of ontmoeten. Dat verwachten onze reizigers en daarvoor doen wij ongewoon goed ons best”, zegt Anker.

Nu is het tijd om dat aan onze reizigers te vertellen. Dat doen we in een campagne die uit twee fasen bestaat. De 1e fase is; ‘We starten ‘blanco’. ‘Blanco’ staat voor een nieuw begin, een nieuwe vervoerder en ruimte voor dialoog. Vanaf het voorjaar 2017 zullen we de campagne ‘Vervoer vanuit het hart’ gaan voeren waarbij we gaan laten zien wat we bij de reizigers in de 1e fase hebben opgehaald. We grijpen het moment aan om te luisteren naar onze reizigers. Luisteren naar wat zij belangrijk vinden aan ‘hun’ openbaar vervoer. Want alleen door goed te luisteren, krijgen we de mogelijkheid om écht (on)gewoon goed openbaar vervoer neer te zetten.

Een ding is zeker; Syntus Utrecht start dan wel blanco, maar wel met een goede dienstregeling!

U vindt die dienstregeling en alle overige informatie over (on)gewoon goed openbaar vervoer in de provincie Utrecht op syntusutrecht.nl.