Upbeatles breidt verder uit met quizzen bij Stairway en Marcus | De Utrechtse Internet Courant Upbeatles breidt verder uit met quizzen bij Stairway en Marcus | De Utrechtse Internet Courant

Upbeatles breidt verder uit met quizzen bij Stairway en Marcus

Upbeatles breidt verder uit met quizzen bij Stairway en Marcus
©Bart van der Putten Fotografie
Het Utrechtse quizduo Upbeatles heeft twee nieuwe vaste locaties toegevoegd aan de agenda. Vanaf woensdag 12 juni kunnen pubquizzers terecht bij Stairway op de Mariaplaats en vrijdag 14 juni wordt bij Marcus op de Kanaalweg de Pubquiz voor Opscheppers gespeeld.

Het Utrechtse quizduo Upbeatles heeft twee nieuwe vaste locaties toegevoegd aan de agenda. Vanaf woensdag 12 juni kunnen pubquizzers terecht bij Stairway op de Mariaplaats en vrijdag 14 juni wordt bij Marcus op de Kanaalweg de Pubquiz voor Opscheppers gespeeld.

“Er is eigenlijk geen maandag, dinsdag of woensdag in de maand dat ik ‘s avonds geen quiz heb”, lacht quizmaster Jochem Geerdink van Upbeatles. “Daardoor moet ik wel eens passen voor een concert of wedstrijd van FC Utrecht waar ik heen had gewild, maar dat heb ik er graag voor over. De blije gezichten en positieve reacties die mijn compagnon Pascal Ninaber en mijzelf ten deel vallen, maken dat ruimschoots goed.”

©Bart van der Putten Fotografie

De nieuwe quiz bij Stairway heeft voor Geerdink nog extra persoonlijke lading. “Stairway is allereerst natuurlijk een iconische Utrechtse horecagelegenheid. Maar het was het ook de kroeg waar ik, zeker de eerste jaren na de opening in 1995, meerdere keren per week met vrienden en studiegenoten genoot van lekkere biertjes een fijne tot zeer fijne muziek. Ook was ik erbij toen in Stairway een scène uit de film All Stars werd opgenomen en haalde ik, samen met een goede vriend, eigenaar Henk Westbroek enkele jaren later over om het FC Utrecht clublied Mannen Moeten Werken te maken.”

Vorkje meeprikken

Maar ook naar de quiz bij Marcus in de creatieve broedplaats Kanaal30 kijkt Geerdink uit. “Die quiz onderscheidt vooral door het aanvangstijdstip. Vanaf 18 uur kunnen teams zich inschrijven, om 18.30 uur begint de quiz. Daardoor zijn we ruim vóór 21 uur klaar. We hopen dat medewerkers van bedrijven in de omgeving er vanuit hun werk lekker een vorkje komen meeprikken en daarna gezellig meespelen aan de quiz. En natuurlijk hopen op mooi weer, want dan kunnen we de quiz buiten op het terras doen.”

©Bart van der Putten Fotografie

Geerdink hoopt dat de nieuwe locaties net zo populair worden als de quizzen die Upbeatles iedere maand speelt bij Café Lijn 4, Camping Ganspoort, Jozef, Lebowski, Veltins Biergarten, Uncle Jim, Klein Berlijn en de restaurants van Buurten. Geerdink: “We deden al pubquizzen bij Buurten in Oost en Buurten in de Fabriek, na de zomer starten we ook bij Buurten in de Bieb in Leidsche Rijn Centrum en Buurten in De Gaard in in Tuindorp-Oost. Van beide locaties hebben we hoge verwachtingen.”

Themaquizzen

Met de nieuwe locaties komt het totaal aantal vaste maandelijkse quizzen voor Upbeatles in Utrecht vanaf september op vijftien, gemiddeld vier per week. Daarnaast staat iedere eerste woensdag van de oneven maanden de Film & TV Quiz bij Camping Ganspoort op het programma én verzorgt Upbeatles regelmatig besloten quizzen bij bedrijven en ook nog speciale themaquizzen.

©Bart van der Putten Fotografie

“Daarbij deden vooral de thema’s Harry Potter en Friends het erg goed. Over die Amerikaanse sitcom hebben we in ee half jaar tijd acht keer een quiz georganiseerd in Utrecht en nog steeds krijgen we een paar keer per maand de vraag wanneer er weer een Friends Quiz komt. Maar ook Disney•Pixar blijft onverminderd populair en veelgevraagd. Vandaar dat we dinsdag 18 juni weer zo’n quiz doen bij Hofman. En afgelopen maandag deden voor het eerst een voetbalquiz, bij Jozef. Een geslaagde avond, dus dat thema krijgt ook nog wel een vervolg. En in december doen we natuurlijk ook weer de nodige Top 2000 Quizzen in de stad.”

Ook in de zomer

Mocht je nou denken dat Upbeatles een rustige zomer tegemoet gaat, dan heb je het mis. “Alleen de quizzen bij Buurten, Klein Berlijn en Veltins Biergarten kennen vooralsnog een zomerbreak, de rest gaat in juli en augustus gewoon door. En waarschijnlijk gaan we, net als vorig jaar zomer, ook dit jaar weer een aantal pubquizzen in de buitenlucht doen bij ROOST aan de Singel. Weet je, ik hoef ook niet per se op vakantie om bij te komen of te ontstressen. Het samenstellen en presenteren, maar vooral de positieve reacties die we krijgen, zorgen voor veel energie. Ik zou me waarschijnlijk kapot vervelen op vakantie”, besluit Geerdink.