Vinyl is weer vet - De Utrechtse Internet Courant Vinyl is weer vet - De Utrechtse Internet Courant

Vinyl is weer vet

Vinyl is weer vet
Foto: Renzo Gerritsen
Veel vaste klanten staan wekelijks te grasduinen tussen zijn boeken en platen. De kraam van Bert Tiggelers op de Vredenburgmarkt trekt verstokte verzamelaars aan, maar ook jongeren die gek zijn van vinyl.

Veel vaste klanten staan wekelijks te grasduinen tussen zijn boeken en platen. De kraam van Bert Tiggelers op de Vredenburgmarkt trekt verstokte verzamelaars aan, maar ook jongeren die gek zijn van vinyl.

Bert: “Sinds zo’n jaar of vijf zijn lp’s weer helemaal in. Platenmaatschappijen draaien zelfs overuren, omdat de vraag naar vinyl enorm is toegenomen. Zelf verkoop ik veel jazz, soul en popmuziek uit de jaren zestig en zeventig; ook aan jongeren. Het lijkt een tegenbeweging van het downloaden van muziek. Ik merk bij mijn klanten dat er behoefte is aan iets tastbaars.

Vinyl is speciaal

Lp’s zijn niet alleen muziek. Ze hebben een mooie hoes, je kunt ze vastpakken, zichtbaar in je kast zetten en een collectie aanleggen. Het draaien van een plaat wordt dan een handeling, een klein ritueel. Dat is wat vinyl voor mijzelf en voor mijn klanten zo speciaal maakt. Ik koop ze zelf in bij particulieren, maar er wordt ook van alles aangedragen door klanten die nog eens op zolder zijn geweest.”

Eerste druk

De liefhebbers voor Bert’ s boeken vormen echt een bonte afspiegeling van de samenleving. “Van de Boeketreeks tot boeken over psychiatrie, ik spreek allerlei soorten mensen die daar op af komen. Soms hoor ik een verrukte kreet als iemand een eerste druk te pakken heeft van zijn lievelingsauteur. Ik geniet daar zelf ook erg van. Hoeveel stuks ik per dag verkoop? Of het nu woensdag of zaterdag is, dagelijks gaan er vijf bananendozen met boeken met mijn klanten mee naar huis.”

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag

De Vredenburgmarkten zijn wekelijks op woensdag, vrijdag en zaterdag. Zie ook: www.vredenburgmarkten.nl

Beeld: Vredenburgmarkten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).