10.000ste bezoeker voor DOMunder in 10 weken tijd | De Utrechtse Internet Courant 10.000ste bezoeker voor DOMunder in 10 weken tijd | De Utrechtse Internet Courant

10.000ste bezoeker voor DOMunder in 10 weken tijd

10.000ste bezoeker voor DOMunder in 10 weken tijd

DOMunder heeft gisteren Dineke Barendregt mogen ontvangen als 10.000ste bezoeker sinds de opening op 2 juni. Barendregt werd verwelkomd met een bos bloemen en een speciaal gevulde ‘Domplein’-tas.

Annemiek Rijckenberg, voorzitter van Stichting Domplein 2013 en initiatiefnemer van DOMunder Theo van Wijk deelde de bloemen en tas uit. “Het is fantastisch dat we sinds de opening elke dag uitverkocht zijn en nu dus de 10.000ste bezoeker mogen verwelkomen. Daarnaast zijn we ook druk aan het kijken hoe we de grote belangstelling kunnen faciliteren, met bijvoorbeeld meer ontdekkingstochten en verschillende soorten tours,” licht Van Wijk toe.

Domplein populair

Het Domplein wordt steeds populairder. Naast de 10.000 bezoekers voor DOMunder, beklom ook een recordaantal van 31.000 mensen het afgelopen half jaar de Domtoren. Ook de Domkerk trekt meer bezoekers, onder meer door de expositie ‘Domkerk en Domtoren: trots van Utrecht’.

6 Reacties

Reageren
 1. jos

  Geweldig Theo. Je wist het allemaal!!!

 2. Krakeling

  Er is nog veel te leren;

  1) Wie heeft die monsterlijke kabelafzetting bedacht? Zo’n entree tref je meestal aan bij een nep-chique bingohal.

  2) Hoe kom je op het idee om zondag’s om 16.00uur alle bezoekers de Dom uit te jagen en de deur op slot te doen? Midden in het toeristenseizoen, een kerk vol bezoekers en de de tent gaat sluiten. Wat een bekrompen gedoe!

  3) De altijd en eeuwig opgestelde kliko-bende naast de toren. Als ik mijn vuil één dag te vroeg buiten zet heb ik een mannetje van Reiniging aan de deur. In het weekend en in de binnenstad kan alles zonder probleem.

  4) Het Domplein auto+scooter+taxi+patser vrij? Zo moeilijk kan het toch niet zijn.

 3. otto

  Het Domplein blijft hoe-dan-ook een superlelijk plein met die achterlijke bomen!! Maak er toch eens een fatsoenlijk p.l.e.i.n. van!
  En verander aub die belachelijke naam: DomUnder. Hoezo “under”? Waarom altijd maar dat Engels?

 4. Lekker zeiken

  Goed bezig Krakeling en Otto. Lekker zeiken van achter de computer, heerlijk is het niet?…..

 5. Meneer van Dijk

  @ lekker zeiken, heerlijk he, zeiken op anderen, maar dan zonder inhoud 😉

 6. Jasper

  Nederland kan niets met pleinen. Een bankje met wat troost-groen en dan houdt het op! Voor pleinen moet je in het buitenland zijn. Laten we daar eens de kennis vandaan halen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).