100-jarig jubileum op de Lapjesmarkt in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant 100-jarig jubileum op de Lapjesmarkt in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

100-jarig jubileum op de Lapjesmarkt in Utrecht

100-jarig jubileum op de Lapjesmarkt in Utrecht
Burgemeester Jan van Zanen bracht vanochtend een bezoek aan de kraam van familie de Vries op de Breedstraat. Zij staan al 100 jaar met de kraam op de Utrechtse Lapjesmarkt.

Burgemeester Jan van Zanen bracht vanochtend een bezoek aan de kraam van familie de Vries op de Breedstraat. Zij staan al 100 jaar met de kraam op de Utrechtse Lapjesmarkt.

Het was een grote verrassing voor de 74-jarige Greet Otto en de 76-jarige Eddy Otto. Burgemeester Jan van Zanen kwam speciaal naar de Lapjesmarkt om de familie te feliciteren met het honderdjarig jubileum. Greet en Eddy bestieren samen, met hulp van kinderen en kleinkinderen, al meerdere decennia de kraam. Daarvoor waren het de ouders van Greet, Kees en Rien, die de leiding hadden over de fourniturenkraam. Kees de Vries schreef zich in 1917 in het marktregist­er en sindsdien staat de familie op de markt.

Rob van der Spek, kl­einzoon van Kees en Rien de Vries, vertelt op de Facebookpagina van de Lapjesmarkt over hun vaste stek voor café Marktzicht ” Er is geen mooiere plek op zaterdagochtend dan de lapjesmarkt. Ik heb er dierbare herinneringen aan. Zoals de zenuwslopende zaterdag van 25 ju­ni 1988, de dag van de EK finale. Wat du­urde de markt toen lang! In het café war­en radio-interviews over Marco van Basten. Ik werd ook gevraa­gd omdat ik met Marco bij UVV voetbalde. Dat ging niet he! Want de kraam stond vol.”

De burgemeester hield vanochtend een korte toespraak, er werd gezongen en taart genuttigd. Ook krijgen alle klanten vandaag 20 procent korting.

2 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Fantastisch mooi man, echt een stukje Utrechtse geschiedenis van hardwerkende mensen, gefeliciteerd mensen en dat jullie nog lang en gezond mogen blijven werken.

  2. hegoser

    wat zitten er toch een zeur reacties tussen laat deze jonge ondernemers nu eens hun idealen volgen en uit stippelen ga er eens kijken ipv op voorhand te zeiken ik ben al dubbel in leeftijd fan de doel groep maar daar trek ik me niets van aan maar uhhh ik hoop dat er ook wel een deur is er in via het raam moeewha dat moet lukken , maar er uit ?? succes mannen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).