118 handtekeningen voor energiezuinigere woningen | De Utrechtse Internet Courant 118 handtekeningen voor energiezuinigere woningen | De Utrechtse Internet Courant

118 handtekeningen voor energiezuinigere woningen

118 handtekeningen voor energiezuinigere woningen

Pepijn Zwanenberg, raadslid namens GroenLinks, overhandigt de handtekeningen

GroenLinks heeft 118 handtekeningen van bewoners van Complex 507 in Lombok aangeboden aan woningbouwcorporatie Bo-Ex. Uit de warmtescan die de gemeente deed, bleek dat het complex energiezuiniger gemaakt moet worden.

Volgens GroenLinks-wethouder Mirjam de Rijk is dit precies de bedoeling van de warmtescans: “Eigenaren van woningen zullen zien dat ze veel kunnen besparen. Huurders kunnen hun verhuurder aanspreken op hun energierekening.”

Zo’n 60.000 huishoudens in Utrecht ontvingen in februari en maart 2014 een warmtescan van hun woning. De infraroodfoto geeft een beeld van het mogelijke warmteverlies van de woning. De gemeente hoopte zo inwoners aan te sporen tot het beter isoleren van hun woningen.

2 Reacties

Reageren
  1. Krakeling

    Bo-ex + gemeente willen renoveren (ook de huren worden dan gerenoveerd). Bewoners willen gewoon goedkoop blijven wonen. Nu hebben de 115 slimmerikken via een omweg getekend voor renovatie en een flinke huurverhoging. Slim bezig; PoenLinks

  2. Bomenbuurtutrecht

    In de Bomenbuurt zijn er ook huizen gerenoveerd deze huizen zouden 40.00 tot 60.00 euro p.m bezuinigen,na de renovatie zouden de huizen energie zuinig zijn,huur verhoging na de renovatie 45.00 euro p.m. deze verhoging zouden de bewoners makkelijk terug kunnen verdienen werd de bewoners verteld, de warmtescan heeft het tegendeel bewezen,de nog niet gerenoveerde woningen zijn zuiniger dan de gerenoveerde woningen zo als de scan aangeeft,onze vraag is hoe zal Mitros/Gemeente hier nu mee omgaan?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).