12 arrestaties in Utrechts uitgaansgebied | De Utrechtse Internet Courant 12 arrestaties in Utrechts uitgaansgebied | De Utrechtse Internet Courant

12 arrestaties in Utrechts uitgaansgebied

12 arrestaties in Utrechts uitgaansgebied
Bron: Twitteraccount Wijkagent Horeca Utrecht
In het Utrechtse uitgaangebied zijn in de nacht van zaterdag op zondag 12 mensen door de politie gearresteerd. Eén van de arrestanten was een 17-jarig meisje dat te veel had gedronken.

In het Utrechtse uitgaangebied zijn in de nacht van zaterdag op zondag 12 mensen door de politie gearresteerd. Eén van de arrestanten was een 17-jarig meisje dat te veel had gedronken.

Agenten wilden het meisje laten ontnuchteren op het politiebureau, maar daar bleek haar toestand erger dan in eerste instantie werd gedacht. Ze is op het bureau opgehaald door een ambulance. Hoe het nu met haar gaat is niet bekend.

Anderen zijn aangehouden voor onder andere mishandeling en openbaar dronkenschap. Het UIT-team van de politie, het team van agenten dat elke uitgaansavond aanwezig is in de binnenstad, werd bij de arrestaties ondersteund door de bereden politie en door agenten uit andere wijken.

Naast de arrestaties is de politie nog op zoek naar ten minste één persoon die een lantaarnpaal op het Janskerkhof heeft vernield. Er wordt geprobeerd om de identiteit van de vandaal via cameratoezicht alsnog te achterhalen.

11 Reacties

Reageren
 1. Binnenstadsbewoners

  Politiek
  Maak van de binnenstad een grote biergoot
  Pamper de horeca
  Oorzaak en gevolg
  Gevolg,,leesartikel,,hierboven

 2. Niels Bokhove

  Het moest een keer gebeuren. De binnenstad is zateravond en -nacht zo langzamerhand een no go-area geworden. Overal drinkende lui op straat, vaak inderdaad dronken, en overal politie. Er heerst een gespannen sfeer, de dreiging hangt in de lucht. Goh, wat is dat leuk en gezellig en ontspannen uitgaan……
  Moet de gemeente niet eens wat aan haar horecabeleid gaan doen? De binnenstad is, met enige overdrijving, één groot horeca-pretpark aan het worden (met enkele café’s tot diep in de nacht open).
  Nieuw beleid is, als ik het goed begrepen heb: geen nieuwe horeca meer in binnenstad, wel in de omliggende wijken. Zo wordt het pretpark en dus de problematiek alleen maar groter.

 3. @UtrechtseSjoerd

  @Niels: Er komt nog steeds horeca (en grotere en meer terrassen) bij in de binnenstad. Noordelijke stuk Oudegracht en gebied Paardenveld is momenteel ‘hot’. Maar op oa Oudkerkhof, Domplein, Vreeburg, Zadelstraat, Ganzenmarkt en Donkergaard zijn in de afgelopen maanden horeca en terrassen bijgekomen.

  Klagen helpt bijzonder weinig. Zo heeft de Servetstraat heeft nog steeds illegale terrassen, overtreedt cafe Stathe in Wijk C de cafe-regels door ‘s nachts een muziektempel te worden en misbruikt ‘restaurant’ bij Paardenveld zijn restaurant-vergunning voor een feestlocatie. En het is niet alleen de overlast als de tenten open zijn. De bergen bedrijfsafval worden niet vaker opgehaald, maar wel groter en groter.

 4. Henk

  Ik me 10 jaar lang graag opgehouden in het Utrechtse uitgaansleven en mij viel het (destijds) altijd op dat Utrecht zo enorm veilig, rustig en beheerst was. Ik heb zelden tot nooit agressie meegemaakt, weinig vernielingen en heb me nooit onveilig gevoeld. Het verbaast me dan ook dat ik de afgelopen jaren zoveel van dit soort artikelen lees op duic. Het lijkt elke week raak. Zijn de cijfers ook omhoog gegaan? Of is er meer aandacht.voor gekomen?

  Als buurtbewoners er over klagen lees hier vaak als reactie: dan moet je maar in een rustige woonwijk gaan wonen, daar ben ik het niet mee eens. Ik woon met veel plezier in een drukke straat en geniet van de levendigheid. Ik geniet niet van vandalisme, kots plakken die ik tegenwoordig bijna iedere dag wel vind en poep in portiekken. De druk op de binnenstad met jongeren lijkt te hoog geworden en dit soort uitspattingen lijken het resultaat. Wel erg lastig om dit dit terug te draaien, baldadige dronken studenten hou je lastig in toom (ik moet toegeven dat ik me (helaas) ook wel eens schuldig gemaakt heb aan iets wat het daglicht moeilijk kan verdragen) maar als de hoeveelheid lastpakken te hoog wordt, wordt de overlast ook teveel.

 5. S

  @niels, wat een onzin zeg. Een no go area. Het uit team van de politie is zeer veel aanwezig en zit er bovenop. Vergeleken bij andere steden is de Utrechtse politie echt top. Het overgrote deel van de horeca richt zich helemaal niet op dronken lallende studenten. Volgens mij is Utrecht heel veilig. De nobelstraat is daarin wel een uitzondering. Dat stukje van Utrecht is snachts echt niet om aan te zien. Ik rij daar een keer of 6 per week snachts doorheen en dan moet je goed opletten dat er geen dronken student omvalt voor je auto. Wat betreft meer horeca…. dat is er inmiddels wel meer dan genoeg. Wat betreft vandalisme, dat is natuurlijk vrij kansloos dus aanpakken die (meestal) gasten

 6. Binnenstadsbewoners

  Portieken in de binnenstad worden als openbaar toilet gebruikt
  Kots pis
  Schreeuwen, brallen, lallen
  Horeca heeft horecapolitie
  Binnenstadsbewoners moeten het zelf maar uitzoeken
  Waag het niet om als binnenstadsbewoner daarover te klagen
  Handhaving?

 7. anlies

  ik kan sommige dingen erg slecht rijmen met elkaar. als ik studenten spreek hebben ze het over studiestress en geldgebrek.
  tegelijkertijd zitten de terrassen en cafe’s knettervol met studenten.. Huh? hebben ze daar geld voor dan? en moet er niet gestudeerd worden..?

 8. Brigitte

  @ Niels. Uitbreiding van horeca is wel degelijk toegestaan in de Binnenstad. Gewoon googelen op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2018 en het beleid voor de komende jaren is te lezen (ook pdf). Vanaf pagina 21 staan de Wijkprofielen met ontwikkellocaties en daar staan ook de toegestane horecacategorieën bij vermeld.
  Wat mij betreft is het meest bedenkelijke wel dat de gemeente in dit Horecakader aangeeft dat ze ondernemers gaat faciliteren mbv. een zgn. Kruimelontheffing. Op die manier hoeft een ondernemer op locaties waar een wijziging van het bestemmingsplan nodig is, niet het traject van een reguliere omgevingsvergunningaanvraag te doorlopen. Scheelt tijd en kosten.

 9. Ouwe Lul

  Vroeger was alles beter!

 10. Yoshua

  Ik woonde in de jaren 90 op de Hardebollenstraat, toen was het uitgaan toch een stuk onveiliger dan op dit moment.
  In de Prederikherenstraat was het van donderdag tot zondag vechten voor de kroegen met name door bezoekers van het tijgertje.
  De rest was niet veel beter.
  Er is veel verbeterd door de jaren heen.
  Nu vinden ze 12 aanhoudingen extreem.
  In de jaren 80 en 90 sprak men van een rustige nacht.

 11. katja

  Politiek laat zich niet zien in de binnenstad in de nacht, en wonen vaak in de (rijkere) buitenwijken. Dus weten niet waar ze het over hebben…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).