1311 inzendingen nieuwe naam Rabobrug | De Utrechtse Internet Courant 1311 inzendingen nieuwe naam Rabobrug | De Utrechtse Internet Courant

1311 inzendingen nieuwe naam Rabobrug

1311 inzendingen nieuwe naam Rabobrug
Er zijn 1311 suggesties voor een nieuwe naam voor de Rabobrug binnengekomen. De huidige naam voor de toekomstige brug voor fietsers en voetgangers over het spoor tussen de Croeselaan en het Moreelsepark is een projectnaam en daarom begon Projectorganisatie Stationsgebied CU2030 een namenwedstrijd.

Er zijn 1311 suggesties voor een nieuwe naam voor de Rabobrug binnengekomen. De huidige naam voor de toekomstige brug voor fietsers en voetgangers over het spoor tussen de Croeselaan en het Moreelsepark is een projectnaam en daarom begon Projectorganisatie Stationsgebied CU2030 een namenwedstrijd.

CU2030 laat weten dat de nieuwe naam zeker tussen de 1311 inzendingen zit die tussen 10 maart en 6 april zijn ingestuurd. Van alle inzendingen zijn er 1304 per webformulier ingezonden, ook waren er mensen die het liever per briefpapier deden, 7 inzendingen zijn per post gedaan.

Uit de inzendingen wordt door een selectiecommissie een top tien samengesteld. Vanaf dinsdag 28 april, tot en met 12 mei, kan iedereen op de website van CU2030 stemmen op 1 van de 10 namen. Eén stem per e-mail adres. De naam met de meeste stemmen wint. De bedenker van de naam ontvangt een Utrecht-fiets.

De Rabobrug moet fietsers en voetgangers tussen de binnenstad en de westkant van de stad verbinden en wordt 275 meter lang en 10 meter breed. Vanaf de Croeselaan tussen de Knoopkazerne en de Rabobank, over het spoor richting het Moreelsepark.

rabobrug---2013-1

7 Reacties

Reageren
 1. Karenlee

  Oh, wat hoop ik dat dit brug echt een beetje leuk/aantrekkelijk wordt. Het zal in ieder geval een enorm verbetering zijn voor de fiets en voetganger verkeer tussen de twee kanten van Utrecht CS. Nu maar zorgen dat je vanaf de brug op de perrons kan komen en vice versa (hoewel alle winkelbelanghebbende in Hoog Catherijn en het stationshal zullen dat zo hard mogelijk proberen tegen te houden)!

 2. Suus

  @karenlee: perrons via brug is gepasseerd station.

 3. Karenlee

  Ik had begrepen dat het nog mogelijk was/is:
  http://www.ovinnederland.nl/viewtopic.php?f=34&t=10421

 4. Herman

  “De gesloten brug”

  De brug gaat namelijk over alle perrons zonder dat deze toegankelijk zijn. Dit is een eis van de werkelijke machthebber in Utrecht, Corio. Die wil alle verkeer via haar koopgoten.

 5. Peter

  @Suus en @Herman
  Wellicht dat jullie uiteindelijk gelijk krijgen, maar t.a.v. de trappen is het formele standpunt: “De gemeente laat weten dat de trappen er uiterlijk in 2023 zullen zijn”.
  Dus we hebben nog even de tijd om onze beenspieren te trainen, zodat we straks vlotjes naar de perrons kunnen afdalen!

 6. Henk

  Is het niet zo dat de rabobank deze brug deels financiert? Als dat zo is mag hij van mij Rabobrug blijven heten. Mooi teken als banken eens iets terugdoen voor de maatschappij toch.

 7. Frank

  Ik voorzie toch dat als de perrons wel bereikbaar zouden zijn (c.q. worden) vanaf deze brug, er een zee van fietsen op die brug ontstaat. Of dat ter voorkoming daarvan de gemeente de godganselijke dag bezig is die dingen los te knippen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).