14 nieuwe coronapatiënten in stad Utrecht; Nu 145 mensen besmet | De Utrechtse Internet Courant 14 nieuwe coronapatiënten in stad Utrecht; Nu 145 mensen besmet | De Utrechtse Internet Courant

14 nieuwe coronapatiënten in stad Utrecht; Nu 145 mensen besmet

14 nieuwe coronapatiënten in stad Utrecht; Nu 145 mensen besmet
Het RIVM meldt maandag in Utrecht 14 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Het totaal aantal coronapatiënten in de stad Utrecht is nu 145. Dat komt neer op 41,1 patiënten per 100.000 inwoners van Utrecht.

Het RIVM meldt maandag in Utrecht 14 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Het totaal aantal coronapatiënten in de stad Utrecht is nu 145. Dat komt neer op 41,1 patiënten per 100.000 inwoners van Utrecht.

Landelijk nam het aantal coronapatiënten toe met 545, wat betekent dat nu 4749 mensen positief getest zijn. In Nederland zijn 213 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Sinds zondag zijn 34 mensen overleden. Hun leeftijd ligt tussen de 55 en 97 jaar. Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, omdat mensen met milde klachten niet meer worden getest.

De overheid verstuurde zondagochtend een NL-Alert waarin Nederlanders met klem werd gevraagd de adviezen op te volgen. Ook de Utrechtse politie heeft hier nog een keer op gewezen. Zo is bij het Máximapark een tekstkar neergezet waarop staat dat mensen afstand van elkaar moeten houden.

4 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/cfc2084c995c40e7ae72254029bf6251

  Langzaam maar zeker begint het er een klein beetje positiever (of minder negatief zo u wenst) uit te zien allemaal. Na gisteren al iets minder slechte cijfers uit Italië, Duitsland en België zijn ook hier de eerste (hele) voorzichtige voortekenen van het begin van een afvlakking te zien in de sterftecijfers….

  Zorgelijk is nog wel dat het aantal ziekenhuisopnames in een dag van +151 naar +242 is gegaan. Dit vertaalt zich over een termijn van twee tot drie weken wel naar onvermijdelijk hogere aantallen sterftegevallen dan nu, maar dat was te verwachten. Zeer zeer voorzichtig mag naar mijn mening hoop worden gekoesterd dat er wat grip begint te ontstaan…

  Verstandig om nu de maatregelenstrop nog iets strakker aan te trekken. Dan zou het in theorie mogelijk zijn dat de situatie met ongeveer een week of 3-4 redelijk gestabiliseerd is in heel Europa. Misschien zelfs licht dalende. Maar eerst nog wat hele zware weken door nu met (hopelijk steeds langzamer) oplopende cijfers…

 2. Bromsnor

  Bromsnor dankt Scherpschutter voor zijn heldere en feitelijke analyse.

 3. Koel Hoofd

  @ Scherpschutter Wat een optimisme voor een doorgewinterde cynicus.
  Ik ga je optimisme temperen met beetje magisch realisme.
  Dit mooie weekend weer heeft voor toename besmettingen gezorgd die anderen nu weer gaan besmetten. Dus er zit nog een en ander aan ellende in de pijplijn.

  Teugels strakker aanhalen helemaal prima. Gelijk morgen beginnen met het verbieden van sporten in de openbare ruimte van de stad. Ben net ondergehijgd door zo’n asociale hardloper op een smalle stoep. Nou maar hopen dat het geen hollende ziektekiem was want ik heb lieve bejaarde ouders die ik moet helpen.

 4. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  Ik laat me altijd door cijfers en feiten leiden. En zoals ik al zei: het dodental gaat inderdaad verder oplopen..en zal -als deze trend doorzet- daarna snel afzwakken en stabiliseren.

  SARS-CoV-2 is te controleren met de juiste maatregelen, zoals ik een maand geleden al aangaf. Daar heb ik persoonlijk geen nachtmerries meer over.

  Weet u waar een cynicus als ik wel nachtnerries van krijgt? Dat centrale banken vanaf nu de kapitaalmarkt vormen (er is defacto geen economie meer over na een paar maanden) en vrijwel de gehele wereldvolking opgesloten zit onder overheidscontrole…DAT is pas eng.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).