145 ramen Nieuwe Zandpad voorlopig toegestaan | De Utrechtse Internet Courant 145 ramen Nieuwe Zandpad voorlopig toegestaan | De Utrechtse Internet Courant

145 ramen Nieuwe Zandpad voorlopig toegestaan

145 ramen Nieuwe Zandpad voorlopig toegestaan
Voorlopig zijn 145 van de in totaal 162 geplande prostitutieramen aan Het Nieuwe Zandpad toegestaan. Dat heeft de Raad van State vandaag besloten.

Voorlopig zijn 145 van de in totaal 162 geplande prostitutieramen aan Het Nieuwe Zandpad toegestaan. Dat heeft de Raad van State vandaag besloten.

Enkele eigenaren van woningen in aanbouw in de nieuwe woonwijk het Antoniuskwartier en de eigenaar van prostitutiepanden aan de Hardebollenstraat met 17 prostitutieramen hadden de rechter gevraagd het bestemmingsplan voorlopig te schorsen. Volgens de rechter vergt de complexiteit van de zaak en de aard van de bezwaren echter nader onderzoek.

Het onderzoek kan niet worden verricht binnen de spoedprocedure, waarin op zeer korte termijn een voorlopige rechterlijke uitspraak moet worden gedaan. De rechter heeft dan ook op basis van een belangenafweging geoordeeld dat voorlopig 145 van de in totaal 162 geplande prostitutieramen aan het nieuwe Zandpad zijn toegestaan.

Alle prostitutie op 1 plek

De 17 ramen voor de Hardebollenstraat zijn nog niet meegenomen in het oordeel, want de kans bestaat dat burgemeester Jan van Zanen raamprostitutie daar weer mogelijk maakt. De verwachting is dat binnenkort meer duidelijkheid komt over die zone.

De gemeenteraad wil 162 werkruimten voor raamprostitutie mogelijk maken tussen de Einsteindreef, de Brailledreef en de Vecht. Hier moet op termijn alle raamprostitutie in de gemeente Utrecht komen als het aan de gemeente ligt.

De gemeente Utrecht trok in 2013 alle vergunningen voor raamprostitutie op de oude locatie aan het Zandpad in. Aan het oude Zandpad is raamprostitutie niet meer toegestaan.

3 Reacties

Reageren
 1. thomasje

  Kan iemand mij uitleggen waarom prostitutie op het oude zandpad niet meer is toegestaan dan wel opnieuw weer wordt toegestaan? Wat is het verschil met de hardebollenstraat?

  De boten liggen al jaren leeg en een betere locatie is volgens mij niet te bedenken.
  Er hoeft dan ook niks gebouwd te worden etc.

 2. Jac

  Waarom worden die boten eigenlijk niet weggehaald of desnoods gebruikt als studentenhuisvesting?

 3. anna

  En daar worden dan een flinke partij bomen voor gekapt. Als het is toegestaan dan gewoon weer terug in de boten. Met beter toezicht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).