15-jarige maaltijdbezorger overleden na ongeluk op Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant 15-jarige maaltijdbezorger overleden na ongeluk op Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

15-jarige maaltijdbezorger overleden na ongeluk op Amsterdamsestraatweg

15-jarige maaltijdbezorger overleden na ongeluk op Amsterdamsestraatweg
De 15-jarige jongen die werd aangereden op de Amsterdamsestraatweg is overleden. De jongen stak met de fiets over en werd geschept door een auto. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

De 15-jarige jongen die werd aangereden op de Amsterdamsestraatweg is overleden. De jongen stak met de fiets over en werd geschept door een auto. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

De politie heeft een 21-jarige automobilist aangehouden die de maaltijdbezorger aanreed op de Amsterdamsestraatweg. Het ongeluk was woensdagavond rond 20.55 uur in de buurt van de Van Heesstraat.

De politie vermoedt dat het ongeval plaatsvond toen de 15-jarige jongen met de fiets overstak. De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar is aan zijn verwondingen overleden.

De 21-jarige bestuurder komt uit Breukelen en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt vooralsnog niet van iets concreets verdacht, maar het is gebruikelijk om bij een dusdanig ernstig ongeluk de bestuurder te verhoren. Het ongeluk wordt nog verder onderzocht door specialisten van de Verkeersongevallen analyse.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Van Heesstraat op de Amsterdamsestraatweg

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Ihsan

  Gecondoleerd aan de nabestaanden. Het ergste wat je kan overkomen, je kind, broer of vriend verliezen.

  Ik hoop dat alle verantwoordelijken vannacht goed kunnen slapen… Dan heb ik het dus over de wethouder, de werkgever, de politie, en mogelijk de bestuurder.
  De bewoners van de Straatweg schreeuwen al jaren dat er DIRECT actie nodig is. om deze straat veilig te maken. De politiek kijkt de andere kant op. Drempels kunnen niet, flitspalen kunnen niet, borden die de snelheid tonen aan bestuurders kunnen niet, en het ergste: de politie vertikt te handhaven. De politie is enkel 1x per jaar op de Straatweg aanwezig, als de watertoren weer eens is gekraakt. Zogenaamd zouden er versneld ingrepen worden gedaan… Ik neem aan dat de wethouder per direct aftreed en dat er nog dit weekeind drempels worden gelegd op de MEEST GEVAARLIJKE STRAAT VAN NEDERLAND.

 2. Joep

  Is ook geen werk dat 15 jarige moeten doen, hebben minder vooruitziende blik en zijn eerder geneigd door haast verkeersovertredingen te begaan, al zeg ik niet dat in dit geval de fietser de schuld treft.

  Laat gewoon 18+’ers dit werk doen (vreettenten zetten alleen maar kinderen om, om werk zo’n beetje gratis te laten doen).

 3. Jan

  Wat kun je zeggen? Wat een verdriet. Condoleances voor familie en vrienden van deze jongen.

 4. Frits

  @Ihsan,
  Eerst maar eens zien of de automobilist in kwestie wel een verkeersovertreding heeft begaan, voordat hij gelijk impliciet van te hard rijden wordt beschuldigd.

  Nergens blijkt uit dat een mogelijke onveilige verkeerssituatie op de Amsterdamsestraatweg heeft meegespeeld bij dit ongeval.

 5. Ines

  Joep, je hebt helemaal gelijk. Elke verkeersdeelnemer in Utrecht kijkt met lede ogen naar die jonge bezorgers op de fiets. Wat een uitbuiting en idd geen werk wat tieners moeten doen. In de aard van het werk zit al dat er moet worden gehaast met het bezorgen, tel een plus een op en…

 6. Ihsan

  @Frits, helemaal gelijk. Daarom ook mijn “mogelijk”. Dat weet enkel de bestuurder zelf vrees ik en zelfs al was het niet zo dan zal hij waarschijnlijk nog een trauma overhouden aan dit voorval. Echter, ik geloof ik een holistische aanpak van de verkeersproblematiek op de Straatweg. Dat houdt dus ook in dat werknemers hun werknemers goed voorlichten, wat bij BurgerMe duidelijk niet het geval is (lees mijn reactie onder het eerste bericht over dit ongeluk). Ook houd ik de politiek voor alle ongelukken medeverantwoordelijk, totdat zij daadwerkelijk een poot uitsteken om de Straatweg veiliger te maken.

 7. Arjan Verhoeven

  Verschrikkelijk. Veel sterkte voor familie en vrienden.

  Ik hoop wel dat de automobilist niks fout heeft gedaan, je moet nog een tijdje door als je nog maar 21 bent.

 8. Jan

  @Joep @Ines het verandert niets aan deze tragedie maar een 15-jarige mag na 19:00 uberhaupt niet aan het werk zijn.

 9. Dirk

  Verschrikkelijk inderdaad. Al die jonge bezorgers worden op compleet de verkeerde manier gestimuleerd. Ze worden niet per uur betaald maar per afgeleverde bezorging en dan gaan jonge kinderen rare dingen doen die ze zelf niet helemaal goed kunnen inschatten.

  Dit wordt versterkt door het feit dat ze een elektrische fiets meekrijgen waarop ze harder rijden dan ze zelf fysiek lang vol kunnen houden, dus ze gaan structureel sneller dan hun reactievermogen goed aankan.

  Het is een perverse business en ik hoop dat de overheid gaat ingrijpen om deze kinderen te beschermen. En iedereen die dit niet wil steunen kan bezorgrestaurants boycotten die eten laten bezorgen door minderjarigen op elektrische fietsen.

 10. Emma

  Joep en Ines, volledig met jullie eens. Ik heb zelf jaren gewerkt als fietskoerier en het is een vak apart. Inderdaad niet weggelegd voor minderjarigen die verkeerssituaties nog niet zo goed kunnen inschatten, maar het grootste probleem is die E-bikes. De jongeren hebben niet door hoe hard ze gaan omdat ze er totaal geen fysieke inspanning voor hoeven te doen. Daarnaast heb ik regelmatig meegemaakt dat de fietsen slecht onderhouden zijn, aangezien zo wel de eigenaar als fietser vaak weinig verstand heeft van fietsen. Denk aan slecht werkende remmen, geen verlichting en versleten banden, etc. Ik hoop dat de ondernemers zich eens flink achter de oren gaan krabben en hiervoor geen 15jarigen meer inzetten en dat het er strengere regels komen mbt minderjarigen op E-bikes.

 11. MJPD

  @Emma
  “Denk aan slecht werkende remmen, geen verlichting en versleten banden, etc.”

  Vergeet ook het constante spookrijden op fietspaden niet. Geen voorrang verlenen aan rechts op gelijkwaardige kruisingen, roekeloos rijden, bochten afsnijden, met geel kenteken bezorgbrommers 50 km/u rijden op fietspaden, et cetera.

  Laat de gemeente maar een minimum leeftijd van 18 jaar instellen voor het bezorgen van maaltijden. De horeca-uitbaters van maaltijdbezorgers die zich niet aan de verkeersregels houden zouden ook een verkeersboete moeten krijgen (als dat al niet het geval is) of maak het vergunningsplichtig, zodat deze kan worden ingetrokken bij overtredingen.

 12. Sandra

  Graag uit respect en medeleven voor de ouders, familie, vrienden en klasgenoten deze discussie hier sluiten.

 13. Dirk

  Wat heeft deze discussie met disrespect te maken, Sandra?

  Dit is een platform waar mensen kunnen reageren op nieuws en alle reacties zijn respectvol.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).