16-jarige scooterrijder overleden bij ongeluk op Vleutensebaan in Utrecht 16-jarige scooterrijder overleden bij ongeluk op Vleutensebaan in Utrecht

16-jarige scooterrijder overleden bij ongeluk op Vleutensebaan in Utrecht

16-jarige scooterrijder overleden bij ongeluk op Vleutensebaan in Utrecht
Bij een botsing tussen een auto en een scooter is donderdagavond een 16-jarige jongen overleden. Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur op de Vleutensebaan, vlakbij de kruising met het Aart den Doolaardpad in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.

Bij een botsing tussen een auto en een scooter is donderdagavond een 16-jarige jongen overleden. Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur op de Vleutensebaan, vlakbij de kruising met het Aart den Doolaardpad in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.

Iets na 21.30 uur kwam bij de eerste melding binnen over het ongeluk, waarbij een scooter in botsing kwam met een auto. Meteen werd een traumahelikopter opgeroepen. De 16-jarige jongen die de scooter bestuurde, werd nog gereanimeerd, maar hij overleed later aan zijn verwondingen.

De 16-jarige bijrijder van de scooter raakte lichtgewond. De bestuurder van de auto, een 41-jarige man uit Vleuten, bleef ongedeerd.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De politie onderzoekt dat nog en heeft met enkele getuigen gesproken. Getuigen die nog niet aan de politie hebben verteld wat ze gezien hebben, worden gevraagd alsnog contact op te nemen. Ook is de politie nog op zoek naar dashcambeelden.

19 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Het zal je kind maar zijn.
  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 2. Rietje

  Verschrikkelijk, zo jong.
  Let goed op mekaar in het verkeer. We zijn zo kwetsbaar.

 3. Nina

  Och, wat enorm verdrietig. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 4. Wendy

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden

 5. Geenstijl@Utrecht

  Wat een verschrikkelijk nieuws,ik wens de nabestaanden sterkte ….

 6. Wil

  Wat voor zin heeft het om op dit forum de nabestaanden sterkte te wensen?

 7. W.

  @Wil: Ik denk een stukje menselijkheid om bij zulk naar nieuws toch iets te doen, iets positiefs bij te dragen. Ook al weet je niet of nabestaanden het lezen. Zo wel, dan vinden ze misschien een stukje troost in wat medeleven van stadsgenoten. Zo niet, ach wat maakt dat uit…

 8. Geenstijl@Utrecht

  @Wil a/d Pil,

  Een stukje medeleven naar deze mensen is toch wel op zijn plaats lijkt mij.

 9. Marcel de Korte

  @ Wil: Wellicht uit fatsoen?

 10. PeterH

  @ Wil: dit zijn eenvoudige uitingen van medemenselijkheid. U bent blijkbaar vooral praktisch.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 11. Thuisblijver

  Eens met Will, (ja, tuurlijk medeleven, ook voor de automobilist, die daar wakker van ligt) maar op dit forum wil ik feitelijk weten wat er echt gebeurd is. Te hard rijden, rood licht, geen licht, geen zicht? (het was donker regenachtig weer) Scooterrijders rijden roekeloos (bijna allemaal) , automobilisten ook (maar lang niet allemaal). Wellicht lezen we de toedracht nog een keer op DUIC zodat we kunnen leren en voorkomen.

 12. Koel Hoofd

  @Thuisblijver
  Gij ramptoerist

 13. Thuisblijver

  Ja Koel Hoofd, ik wil er wat van leren, om te voorkomen. Ik stuur mijn zoon namelijk niet zonder licht op de fiets “om dit medeleven” te voorkomen. En als ik hem betrap op door rood licht rijden, dan zwaait er wat.
  Ik zie elke avond heel wat ouders hun kinderen de weg op sturen zonder enige vorm van besef wat voor gebaren er op de loer liggen. En dat zie ik aan het ontbreken van verlichting en het massaal negeren van het rode verkeerslicht. Fijne avond nog!

 14. PeterH

  @Thuisblijver: ik vrees dat een deel van die ouders er ook geen probleem mee heeft om met een stevig gangetje over een trottoir of door een voetgangers-gebied te fietsen. Voorbeeldfunctie…

 15. Marcel de Korte

  @ Thuisblijver: Wat wat voor gebaren liggen er ‘feitelijk’ op de loer?

 16. Claire Obscur

  Lees de titel van het artikel nog maar eens dunnetjes over Marcel. Thuisblijver heeft hier een behoorlijk punt te pakken. We zijn de fase al voorbij dat ouders het overslaan en zijn nu inmiddels in de fase beland dat iedereen dat ook normaal gaat vinden.

 17. Geenstijl@Utrecht

  Mensen dit was nog een jong jochie,wie of wat er schuld heeft,het was een ongeluk,het kan ons allemaal overkomen.
  Dit is gewoon verschrikkelijk voor beide partijen in dit verschrikkelijke drama.

 18. lotfi

  dat was mijn neef van vriend

 19. lifa

  dit was mijn grote neef ik mis hem heel erg 😭😭😭😭

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).