Het slachtoffer van een uit de hand gelopen verkeersruzie op de Kanaalstraat in Lombok heeft dinsdagavond zijn verhaal verteld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De 22-jarige man raakte ernstig gewond en lag 19 dagen in coma.
Hij zal er altijd last van blijven hebben, het 22-jarige slachtoffer liep alleen in zijn gezicht al 33 breuken op. Er staan nog operaties op de agenda. “Ik kan nu eigenlijk niks meer bereiken in mijn leven”, vertelt het slachtoffer.
Tekst gaat verder onder video
Het incident waarbij de man zo gewond raakte, vond plaats in de nacht van 13 op 14 juni. De 22-jarige rijdt die avond met twee vrienden over de Kanaalstraat, ze krijgen ruzie met de inzittende van een andere auto die daar de weg blokkeert. Het slachtoffer stapt uit de auto om de andere chauffeur aan te spreken en er ontstaat ruzie.
Auto
Bij Opsporing Verzocht wordt er verteld dat er dan plotseling overal mensen vandaan komen die zich ermee bemoeien en beginnen te vechten. De drie vrienden zouden tegenover een groep van 20 man hebben gestaan.
Dan stapt ook nog iemand in de auto van het slachtoffer en rijdt daarmee weg. De eigenaar van de auto, het slachtoffer, probeert de man te stoppen en houdt zich vast aan het portier. “Hij ging toen hard rijden maar daarna drukte hij snel de rem in.” Het slachtoffer smakt daardoor tegen enkele fietsrekken aan waarna de chauffeur weer doorrijdt. De man raakt ernstig gewond en lag 19 dagen in coma. Hij heeft blijvend letsel opgelopen.
Moeder slachtoffer
De moeder van het slachtoffer vertelt wat ze voelde toen ze haar zoon in het ziekenhuis zag: “We weten niet of hij nog wakker wordt, of gaat hij overlijden. Dat was niet duidelijk en heel moeilijk voor ons. Zijn hele lichaam was verlamd, niks bewoog. Ik hoopte alleen maar dat het goed kwam.” De man zal nog lang bezig zijn met revalideren.
De politie is op zoek naar meerdere verdachten. Er is een beloning uitgeloofd van 7500 euro.
5 Reacties
ReagerenDe Kanaalstraat is het ultieme voorbeeld van het falen van onze ideologisch gedreven gemeente. Als de dood zijn ze dat de mythe van hun multiculturele samenleving wordt doorbroken. Als de dood zijn ze dat ze hun dogmatische ideeën over individuele verantwoordelijkheid moeten laten gaan. Het kan toch immers niet zo zijn dat personen zich hoofdzakelijk laten leiden door de groepscultuur? Nu reeds 50 jaar later worden fatsoenlijke burgers geconfronteerd met het terughoudende optreden van onze ideologisch gedreven overheid. Stel je toch voor dat je de schijn wekt van discriminatie! Dat zou een ramp zijn binnen de hogeropgeleide gutmensch gemeenschap! Witwassen, diefstal, afval dumpen, dubbel parkeren, intimidatie van vrouwen, extreem asociaal rijden, agressie, schietpartijen en meer zijn het gevolg. Groepen jongeren maken de straat onleefbaar. Wie er iemand op aanspreekt krijgt een gehele groep op zich af. Het lijden van deze jongen had voorkomen kunnen worden. Al duizenden keren hebben bewoners gevraagd om handhaving, flitsers, gewijzigde openingstijden van horeca, permanente gebiedsverboden maar een structurele oplossing komt er niet. Utrecht en vooral de gemeente moet zich schamen. Dat dergelijke criminaliteit zolang kan voortduren is een schande. Defund de gemeente, tijd voor private beveiliging van de straat.
Incident nummer zoveel in een lange reeks; vorig jaar is er nog iemand doodgeschoten. De Kanaalstraat is al jaren een vergaarbak waar zich ‘s avonds en ‘s nachts allerlei schorriemorrie ophoudt, en waar de politie niet eens normaal zijn werk kan doen.
Ik snap überhaupt niet waarom al die shoarmatenten vergunning hebben om tot diep in de nacht open te zijn. Het is hier een woonwijk, en de Kanaalstraat is een winkelstraat, geen uitgaanscentrum. Daar horen geen openingstijden tot diep in de nacht bij.
Daar komt ook nog eens bij dat het overgrote deel van de bezoekers niet eens uit de wijk afkomstig is. Die komen allemaal met de auto, veelal een diesel, en hebben maling aan de verkeersregels. Dat geeft in de nachtelijke uren ook nog eens lawaai en gevaarlijke situaties in de omliggende straten en toegangswegen naar de wijk.
En wat doet de gemeente? Die zetten voor een paar weken een mobiele camerapaal neer, zodat niemand kan zeggen dat ze niks doen. En ze gebruiken dit als excuus om er een eenrichtingstraat van te maken waar de auto’s “te gast” zijn. Alsof dat zal helpen.
Het enige wat volgens mij helpt is aanpassen van de sluitingstijden van de eettenten en vage belwinkeltjes daar. Want dat is waar al dit ‘publiek’ op af komt.
Permanent camera toezicht is de enige oplossing voor het terugbrengen van de veiligheid in de openbare ruimte.
Dat wordt in Nederland tegengehouden door een elite die overal een aantasting van hun rechten op privacy in ziet. Dat dat leidt tot grote maatschappelijke misstanden zoals criminaliteit interesseert die elite geen fluit.
Ik kan het niet meer eens zijn met Lombokker. Het is echt een schande dat een plek die zo centraal in de stad ligt zo’n vrijstaat kan zijn voor mensen die geen onderdeel van de maatschappij willen/kunnen/mogen/denken te zijn.
Er wordt al ruim 10 jaar gewoon maar gewacht tot de wijk zichzelf opknapt door meer jonge mensen die zich vestigen, maar de Kanaalstraat blijft een ellendige plek.
Lombok is zo’n voorbeeld van hoe het moet. Gegroeid in al zijn voegen met alle nationaliteiten. Hoe mooi om te zien hoe verdraagzaamheid en saamhorigheid hand in hand gaan. De wereld kijkt met argusogen toe en verbijtend mompelend hoe doen ze dat toch? Wakker worden meneer Harmsen. U bent uit coma gehaald zojuist . Hoe voelt u zich? U lag zo te ijlen over Lombok we hebben teamoverleg gehad het lijkt ons beter om u nog een paar daagjes te houden..