2.000 badeenden in de Utrechtse singel | De Utrechtse Internet Courant 2.000 badeenden in de Utrechtse singel | De Utrechtse Internet Courant

2.000 badeenden in de Utrechtse singel

2.000 badeenden in de Utrechtse singel
Foto's: Bas van Setten
Zo’n 2.000 badeenden werden zaterdagmiddag bij Paardenveld in de singel gegooid voor een zogenoemde duckrace. De race is georganiseerd in het kader van de RAGweek.

Zo’n 2.000 badeenden werden zaterdagmiddag bij Paardenveld in de singel gegooid voor een zogenoemde duckrace. De race is georganiseerd in het kader van de RAGweek.

Tijdens de RAGweek worden er verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met studenten. De opbrengst van deze activiteiten gaat naar twee gekozen goede doelen. Ook met de duckrace is geld opgehaald. Hiermee wordt onderzoek naar de ziekte van Huntington gefinancierd en de Utrechtse stichting Taal Doet Meer ontvangt na afloop een bedrag.

Deelnemers konden voor €3,50 een badeend kopen. De twintig eendjes die als eerst de finish passeerden kregen een dinerbon. Na afloop zijn alle badeenden uit het water gehaald.

Fotoverslag

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Floor

  Wat jammer dat ze weer met z’n allen de bollen plat trappen. Hebben ze nu werkelijk stront in hun ogen en zien ze geen bloemen bloeien? En trouwens waarom daar de eentjes in de singel gooien daar staat GEEN stroming dus je hebt er niets aan en de wind blaast alles naar de kant, ik zou zeggen Beter na denken en ga om de hoek het uit proberen dan zul je zien dat er beweging in de eenden komt!

 2. Tja

  Wat ik wel heel wonderlijk vind is dat het plastic badeenden zijn. Doe ik mijn best om plastic te scheiden, plastic op te rapen in de natuur, mijn eigen bestek mee te nemen als ik buiten eet i.p.v. alle plastic en tot slot worden ballonnen verboden, maar worden er wel 2000 plastic units in de gracht gekieperd. Wonderlijk.

 3. Monique

  Dit is lekker milieuvriendelijk maar niet heus. Na de ballonnen kan dit volgens mij ook weg.

 4. Reactionaire rechtse zak.

  Tja 17/3/2019 – 12:28
  Tja, jammer maar dit jaar kon de producent nog niet aan de vraag voldoen. Maar volgend jaar worden er alleen nog duurzame, diverse en eco-verantwoorde seizoengebonden natuurstenen eendjes uit de eigen regio ingezet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).