20 meter lange graffiti bij 24 Oktoberplein verwijst naar verdachte aanslag | De Utrechtse Internet Courant 20 meter lange graffiti bij 24 Oktoberplein verwijst naar verdachte aanslag | De Utrechtse Internet Courant

20 meter lange graffiti bij 24 Oktoberplein verwijst naar verdachte aanslag

20 meter lange graffiti bij 24 Oktoberplein verwijst naar verdachte aanslag
Foto: Bas van Setten
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er met graffiti een verwijzing aangebracht naar de verdachte van de aanslag in Utrecht. Over een lengte van ongeveer 20 meter staat de zin ‘Jouw halve kont gaat open’.  

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er met graffiti een verwijzing aangebracht naar de verdachte van de aanslag in Utrecht. Over een lengte van ongeveer 20 meter staat de zin ‘Jouw halve kont gaat open’.  

Deze tekst verwijst naar een bijna identieke uitspraak die verdachte Gökmen T. heeft gedaan tijdens de opnames van een programma van GeenStijl. Hij zei toen op de Oudegracht tegen de presentatrice ‘Je halve kont staat open’. Hij doelde hiermee op de, in zijn ogen, te onthullende kleding van de vrouw.

(Artikel gaat verder onder afbeelding)

Foto: Robert Oosterbroek

De politie kreeg vanochtend vroeg een melding binnen over de graffiti. De meterslange tekst is na ontdekking afgeschermd met zwarte hekken. De gemeente laat weten dat ze de graffiti snel gaat verwijderen.

Vrijdagavond liepen nog ruim 16.000 mensen mee tijdens de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag. Op 18 maart vielen 3 dodelijke slachtoffers en 5 zwaargewonden toen een man het vuur opende in de tram bij 24 Oktoberplein.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. M

  Er lopen dus nog genoeg idioten rond..wat zielig dit..

 2. Harry

  ik vind het eerlijk gezegd vrij geestig, het is de uitspraak van die mafkees naar de verslaggeefster van Geenstijl, maar dan iet wat aangepast naar zijn verwachte toekomst en liefdesleven in de nor binnenkort.

 3. Reaguurder

  Zeker gedaan door een democraat

 4. BdV

  Het gebeurt vrijwel nooit dat ik denk ‘laat die graffiti maar even staan’, maar nu twijfel ik toch.

 5. Berk

  @BdV U neemt me de woorden uit de mond

 6. Bernhard

  Lekker laten staan. Hopelijk dat zijn kont inderdaad geopend wordt in de bajes.

 7. John Doe

  Gelukkig is de rest van de stad graffiti vrij en dat moeten we zo houden! ;-P

 8. Jacky Muller

  Naar. Heel naar. Het is gewoon een nare quote van een nare vent, laat het alsjeblieft niet een gevleugelde uitspraak worden. Daarmee wordt de dader een nogal twijfelachtige eer toebedeeld. ‘Hahaha dat wensen we hem toe, zijn eigen uitspraak’. Onsmakelijk en kinderachtig. Blij dat die graffiti zo snel is afgeschermd en verwijderd wordt.

 9. bee

  ik vind het wel wat hebben.

 10. Geef het beestje een naam

  @ Jacky Muller
  Weet je wat onsmakelijk is, dat er meerdere gezinnen ontwricht zijn.
  Dan valt deze tekst wel mee en wat mij betreft gaat het ook gebeuren, laat het een wijze les zijn.

 11. Paul

  Goed gevonden en prima uitgevoerd.

 12. Simon

  @Jacky, lees eens goed.

 13. joop gerritse

  Ik vind het hardstikke goed. Bekijk het nou eens van deze kant: Deze terrorist dacht dat hij nu wel in de hemel zou komen. Nu wordt hij geconfronteerd met nogal wat vernederingen, nog bij leven, voor iemand in een schaamtecultuur kan dat best wat effect hebben. En voor andere islamgekkies kan zoiets een waarschuwing zijn.
  Het is uiteraard in strijd met de goede smaak, maar als het helpt kan ik daar goed mee leven.

 14. w

  smakeloos en zinloos

 15. Johan

  Die kliederaars moeten daar nogal een tijd mee bezig zijn geweest. Dat ze in die tijd niet gezien en opgepakt zijn zeg.

 16. B. te U.

  Moet er eigenlijk wel een beetje van glimlachen… laat nog maar even staan.

 17. D.

  Smakeloos

 18. Jacky Muller

  Voor iedereen die op deze manier misbruikt is, en voor kinderen die dit (achterin de auto meerijdend) ook kunnen lezen, is het een nare en idd smakeloze uitdrukking. Ik zie bij deze uitspraak ook gelijk de handeling voor me. Heel vervelend. En denk aan degene die het dan uitvoert. Die dan iets intiems, dat liefdevol en zacht zou moeten gebeuren als het een liefdesdaad zou zijn, met geweld de dader aan doet. Dan ben je dus een gelijk een verkrachter. Nogal iets om trots op te zijn. Nee deze uitspraak gaat gigantisch met me aan de haal. Daarbij vind ik vergelding een primaire reactie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).