20 Utrechters overleden aan corona; 76 patiënten op IC in Utrechtse ziekenhuizen | De Utrechtse Internet Courant 20 Utrechters overleden aan corona; 76 patiënten op IC in Utrechtse ziekenhuizen | De Utrechtse Internet Courant

20 Utrechters overleden aan corona; 76 patiënten op IC in Utrechtse ziekenhuizen

20 Utrechters overleden aan corona; 76 patiënten op IC in Utrechtse ziekenhuizen
Er zijn 20 Utrechters overleden aan het coronavirus. Dat zei burgemeester Jan van Zanen tijdens een online raadsvergadering op donderdag. De ziekenhuizen in Utrecht melden dat er in totaal minder coronapatiënten opgenomen zijn gisteren.

Er zijn 20 Utrechters overleden aan het coronavirus. Dat zei burgemeester Jan van Zanen tijdens een online raadsvergadering op donderdag. De ziekenhuizen in Utrecht melden dat er in totaal minder coronapatiënten opgenomen zijn gisteren.

Momenteel liggen er 213 coronapatiënten in de Utrechtse ziekenhuizen. Dat is 4 minder dan 24 uur geleden. 76 van de opgenomen patiënten worden momenteel behandeld op intensive care-afdelingen, 2 minder dan woensdag.

In het Diakonessenhuis zijn 52 patiënten opgenomen, waarvan er 12 op de intensive care liggen. In het St. Antonius Ziekenhuis (alle locaties) liggen 78 coronapatiënten, waarvan 23 op de intensive care. In het UMC Utrecht zijn 83 coronapatiënten opgenomen. 41 van hen worden op de intensive care behandeld.

Van Zanen

Burgemeester Jan van Zanen ging tijdens een online raadsvergadering ook nog in op de maatregelen in Utrecht en de handhaving. “We zien dat parken en speeltuinen redelijk druk bezocht worden. De meeste mensen houden zich aan de 1,5 meter-regel. De sluiting van (sport)parken is op dit moment niet aan de orde, maar we monitoren wel steeds.”

Hij zei het sluiten van hotspots niet uit te sluiten: “Ik zal niet aarzelen, maar er is op dit moment geen aanleiding.”

Nederland

Landelijk steeg het aantal ziekenhuisopnames. In de rest van Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 625 coronapatiënten in ziekenhuizen opgenomen. Het totaal aantal in het ziekenhuis behandelde patiënten is nu 5.784.

In Nederland zijn nu 14.697 mensen positief getest op het coronavirus. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het totaal aantal overledenen is nu 1.339.

Het RIVM meldt dat de eerste effecten van de kabinetsmaatregelen zichtbaar lijken te worden. “Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.”

Verlengen maatregelen

Het kabinet geeft dinsdagavond in een persconferentie bekendgemaakt dat alle maatregelen die tot 6 april zouden gelden, verlengd worden tot dinsdag 28 april.

Dat betekent dat horeca, kinderopvang en sportaccomodaties dichtblijven tot 28 april en dat de scholen tot na de meivakantie niet open zullen gaan. Eerder was er al een verbod op evenementen afgekondigd tot en met 1 juni.

Wilt u weten wat voor u als Utrechter belangrijk is om over het coronavirus te weten? Lees dan ons artikel over alle maatregelen en de gevolgen voor inwoners van de stad.

3 Reacties

Reageren
  1. homie

    Zou wel netjes zijn als er ook een plattegrond beschikbaar zou zijn met waar in de stad

  2. WvR

    @Homie: Want? Wil je een corona-route uitzetten voor toeristen ofzo?

  3. Jozzz

    @ homie

    Ik begrijp je niet echt. Wil je een plattegrond zodat je zelf weet waar je moet zijn om niet besmet te raken ofzo?

    Dan heb je er werkelijk weinig van begrepen. Corona is al zo’n beetje overal in Nederland (en Utrecht). Er zijn meer besmettingen dan officieel gemeld, vandaar ook dat er schattingen gedaan worden over patiënten aan de hand van de ziekenhuisopnames. Neem daarin mee dat sommige mensen heel erg ziek worden van corona en eraan overlijden, maar dat de meeste mensen lichte verkoudheidsklachten hebben (dat is vaak toch echt wel corona) en sommige mensen hebben geen klachten.

    Het virus is overal en nergens en de kans dat je ergens de komende 3 jaar sowieso besmet raakt is zeer aanwezig. Het virus is namelijk niet te stoppen. Het enige dat we kunnen doen is een vaccin proberen te vinden en een medicijn. Maar dat gaat nog wel even duren.

    Deze crisis gaat dus niet als sneeuw voor de zon verdwijnen en het virus al helemaal niet. Ook als we over piekbesmettingen heen zijn blijft dit virus rondwaren en besmettingen veroorzaak. Je kan de komende jaren dus nog steeds heel erg ziek worden en overlijden. Echter; het aantal mensen dat tegelijk besmet gaat raken is dan veel lager en er is dan minder/ geen overbelasting van ziekenhuiszorg.

    Alle maatregelen die wij nemen, worden niet genomen om mensen als individu te beschermen, maar om snelle besmetting over veel mensen tegen te gaan, om de ziekenhuizen niet te overbelasten. Dat kunnen wij als land niet aan namelijk.

    Dat zit hem vooral in het feit dat het nu het maximale aantal aan medisch personeel ingezet wordt. Je kan niet ineens specialistisch artsen en verpleegkundigen uit een hoge hoed toveren namelijk.

    Het rare aan dit virus is namelijk dat het zich zo snel verspreid en dat sommige mensen er heel ziek van worden, waardoor dus ziekenhuiszorg nodig is; en anderen nauwelijks klachten hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).