200 extra fietsparkeerplaatsen op Janskerkhof - De Utrechtse Internet Courant 200 extra fietsparkeerplaatsen op Janskerkhof - De Utrechtse Internet Courant

200 extra fietsparkeerplaatsen op Janskerkhof

200 extra fietsparkeerplaatsen op Janskerkhof
Vanaf vandaag is het Janskerkhof tweehonderd fietsparkeerplaatsen rijker. Sinds het fietsparkeerverbod op de Drift op 31 augustus heeft de gemeente zo’n vijfhonderd extra plekken gecreëerd in Utrecht waar mensen hun fiets kwijt kunnen. Dit bleek echter niet genoeg.

Vanaf vandaag is het Janskerkhof tweehonderd fietsparkeerplaatsen rijker. Sinds het fietsparkeerverbod op de Drift op 31 augustus heeft de gemeente zo’n vijfhonderd extra plekken gecreëerd in Utrecht waar mensen hun fiets kwijt kunnen. Dit bleek echter niet genoeg.

Het fietsparkeerverbod op de Drift moet ervoor zorgen dat er geen onveilige situaties ontstaan. De praktijk wees uit dat de vijfhonderd plekken niet aan de grote vraag voldeden. De fietsenstalling op Janskerkhof zal minimaal twee maanden blijven staan en in de piekuren bewaakt worden.

De nieuwe fietsenstalling is van maandag tot en met vrijdag op van 8 uur ‘s ochtends tot 19 uur ‘s avonds open. Op vrijdag worden alle fietsen die er na zeven uur nog staan buiten de hekken geplaatst.

6 Reacties

Reageren
 1. Frederik

  De reguleerdrift (haha) van de gemeente kent geen grenzen. Eerst verbieden en dan heel moeizaam iets regelen. Je wil niet weten wat dit kost, een bewaakte (!) stalling en dan alle fietsen die er na vrijdag 18.00 uur nog staan eruit gooien. En waar gaan die dan heen? Dat meldt het bericht niet helaas.

  Nu kan de gemeente wel willen dat (voor de toeristen? voor wie eigenlijk?) alle grachtjes in Utrecht fietsloos zijn, maar dat is natuurlijk compleet in tegenstelling tot de fiets-tzunami die Utrecht teistert. Mijn idee: minder studenten. Maar ik vrees dat het er alleen maar meer worden.

 2. Justin

  @Frederik: De gemeente wil helemaal niet dat de grachten fietsvrij zullen zijn. Het gaat hier enkel om de Drift, omdat die straat vrijwel altijd bomvol met fietsen staat vanwege de bibliotheek en de vele universiteitsgebouwen eromheen.

 3. BramD

  Ook weer zo’n plek die met straathekken wordt afgebakend. Vreselijk die armoedige uitstraling.
  Net als op de Neude.

  Treurig word ik ervan…

 4. Michel Post

  Ik blijf me verbazen hoeveel problemen er telkens zijn rond zoiets eenvoudigs als fietsparkeren.

 5. Luuk Upuuk

  @ Justin, je zit bijna goed. Er zitten ook diverse studentenverenigingen/studentenhuizen.

  Het wordt er niet fraaier op dankzij de fietsterreur van Groenlinx.

 6. Niels Bokhove

  Heel leuk, die tijdelijke extra fietsenstalling. Maar het is natuurlijk in principe raar dat er een fiestparkeerverbod moet gelden, op de Drift of waar dan ook. Dat lijkt mij tamelijk uniek. Studenten die een dag in de UB gaan studeren waren gewoon te lui om hun fiets in de stalling onder het binnenplein van de UB te stallen. Bezoekers die gedurende enkele minuten alleen maar een boek komen halen of terugbrengen moeten nu helemaal van en naar het Janskerkhof of die UB-stalling lopen vanwege dat verbod. Kort parkeren is er niet meer bij dankzij die luie studenten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).