21 coronabesmettingen bij Utrechtse daklozenopvang Sleep Inn 21 coronabesmettingen bij Utrechtse daklozenopvang Sleep Inn

21 coronabesmettingen bij Utrechtse daklozenopvang Sleep Inn

21 coronabesmettingen bij Utrechtse daklozenopvang Sleep Inn
Bij de Utrechtse daklozenopvang Sleep Inn op het Jansveld is sprake van een coronauitbraak. Inmiddels zijn 21 personen positief getest.

Bij de Utrechtse daklozenopvang Sleep Inn op het Jansveld is sprake van een coronauitbraak. Inmiddels zijn 21 personen positief getest.

Bij de Sleep Inn, een locatie van de Tussenvoorziening, werd in eerste instantie bij twee personen een coronabesmetting vastgesteld. Zij werden overgebracht naar de locatie voor met corona besmette daklozen aan de Koploperstraat.

De andere bezoekers van de Sleep Inn zijn toen in quarantaine gegaan en afgelopen dinsdag getest op het coronavirus. Vandaag bleek dat nog eens 19 van hen ook besmet zijn met het virus.

Alcohol kopen

De gemeente heeft nauw contact met de GGD en de Tussenvoorziening. Volgens de gemeente hebben de mensen die positief zijn getest milde klachten of geen klachten. De mensen die dinsdag positief zijn getest blijven op de Sleep Inn, volgens de gemeente om ‘de situatie beheersbaar te houden’.

Medewerkers van de opvang zouden drank en wiet kopen voor daklozen die afhankelijk zijn van deze middelen. “Nood breekt wet”, zegt woordvoerder Mieke Kort tegen het AD Utrecht. “Wij realiseren ons dat we een enorm beroep op ze doen om binnen te blijven. Wij kunnen ze hiermee helpen om binnen te blijven, vandaar dat dit ook gebeurt op deze onconventionele wijze.”

Alle mensen die niet positief zijn getest, worden voor de quarantaineperiode ondergebracht in de extra opvanglocatie aan de Maliebaan.

7 Reacties

Reageren
 1. Inez

  Heftig hoor. Wat me ook opvalt is dat daklozen in de stad vaak dichtbij mensen komen om te bedelen. Zo kunnen ze de Corona dus verspreiden.

 2. MJPD

  @Inez
  Ja, die paar daklozen zijn echte ‘super spreaders’. Wat dacht u van de duizenden BLM-demonstranten op de Dam afgelopen zomer?

 3. Kadoendra

  “Medewerkers van de opvang zouden drank en wiet kopen voor daklozen die afhankelijk zijn van deze middelen.”

  Het is wel te hopen dat de medewerkers van de opvang de daklozen niet denken te kunnen paaien met inferieure slappe rotzooi.

  Want dat iemand dakloos is wil nog niet zeggen dat hij/zij geen connaisseur is!

 4. Koel Hoofd

  Dan ben je echt dubbel de lul: en dakloos en corona…

  Wat ik echt heel erg vind dat er steeds meer daklozen bijkomen omdat de overheid haar plicht verzaakt, en de gemeente Utrecht zelfs botweg weigert om betaalbaar te bouwen.

 5. Kadoendra

  @Koelhoofd

  “omdat de overheid haar plicht verzaakt”

  De overheid wordt aangestuurd door de politiek en binnen de politiek heerst er ook het sterke besef dat je electoraal flink kan scoren met zaken waarbij ze reclame kunnen maken voor zichzelf.

  Of een politieke partij nu wel of niet voor migranten is, zowel Links als Rechts profileren zich op dit item daar het electoraal gewin geeft.

  Maar bij zowel Rechts als bij selectief Links heerst er het sterke besef dat er electoraal niet veel valt te winnen door aandacht te geven aan de bestaande onderkant van de Nederlandse samenleving.

 6. Linlin

  @Kadoenra
  Dank je wel voor de lach van de dag!
  😁😁

 7. Wouter

  @MJPD: Ohja, met die hele ene persoon op die demonstratie waarbij corona is vastgesteld, maar die niet eens besmettelijk bleek te zijn….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).