Quizduo Upbeatles viert eerste lustrum met avondvullende muziekbingo | De Utrechtse Internet Courant Quizduo Upbeatles viert eerste lustrum met avondvullende muziekbingo | De Utrechtse Internet Courant

Quizduo Upbeatles viert eerste lustrum met avondvullende muziekbingo

Quizduo Upbeatles viert eerste lustrum met avondvullende muziekbingo
Voor het Utrechtse quizduo Upbeatles is oktober 2016 om meerdere redenen bijzonder. Niet alleen wordt gevierd dat precies vijf jaar geleden de eerste muziekquiz bij Café Lijn 4 in de Twijnstraat plaatsvond, ook presenteren quizmasters Pascal Ninaber en Jochem Geerdink een nieuw avondvullende concept: muziekbingo.

Voor het Utrechtse quizduo Upbeatles is oktober 2016 om meerdere redenen bijzonder. Niet alleen wordt gevierd dat precies vijf jaar geleden de eerste muziekquiz bij Café Lijn 4 in de Twijnstraat plaatsvond, ook presenteren quizmasters Pascal Ninaber en Jochem Geerdink een nieuw avondvullende concept: muziekbingo.

Een gesprek met de eigenaar van – toen nog – Café De Maan leidde ertoe dat Utrechter Jochem Geerdink en Pascal Ninaber uit Nijmegen in oktober 2011 begonnen met een muziekquiz op iedere laatste maandag van de maand. Vijf jaar later bestaat die quiz nog steeds en is Upbeatles niet alleen in Utrecht verantwoordelijk voor diverse vaste quizzen, ook staan maandelijks quizzen in Nijmegen en Wijchen standaard op de agenda.

 

“Pascal en ik doen al sinds 2005 zelf mee aan quizzen”, vertelt Geerdink. “Dat schiet er met twee vaste eigen quizzen per week helaas wel steeds meer bij in. We hebben er met Kloek op het Vredenburg en Jozef eten & drinken op de Mariaplaats met ingang van deze maand twee nieuwe locaties bij in Utrecht. En ik kan alvast verklappen dat Upbeatles vanaf januari ook iedere maand een pubquiz in ’t Hoogt presenteert.”

Is Geerdink met zoveel quizzen niet bang voor verzadiging? “Daar zijn we zeker waakzaam voor. Opvallend genoeg zie ik bij iedere quiz die ik presenteer weer heel andere mensen, die samen met vrienden of collega’s komen voor een leuke avond. Dus voorlopig gaat het goed. Maar laat ik dat vooral afkloppen, haha.”

Het eerste quizlustrum in Utrecht viert Upbeatles met de introductie van een nieuw avondvullend concept: muziekbingo. “Bingo met een twist, zou kun je onze muziekbingo’s het beste omschrijven”, verduidelijkt Geerdink. “Het is feitelijk gewoon bingo, maar dan met in plaats van getallen fragmenten van wereldberoemde liedjes. Met thema’s als bijvoorbeeld Top 2000, Flower Power, 80’s, 90’s, Smartlappen en Gay Top 100.”

Volgens Geerdink hoef je echt geen Leo Blokhuis of Gerard Ekdom te zijn om deze fragmenten te herkennen. “We knippen de fragmenten zo dat de artiest duidelijk herkenbaar is, terwijl ook de songtitel minstens één keer voorbijkomt. Maar hoe eerder je het weet, hoe eerder je kans maakt op bingo en een leuke prijs wint. Per ronde zijn er minimaal drie momenten waarop je een prijs kunt winnen.”

Tijdens het Knüss Winterfest in december 2015 experimenteerden Ninaber en Geerdink voor het eerst met de muziekbingo. “Stonden we daar in hartstikke guur weer op het plein tussen het stadhuis en Café De Zaak”, blikt Geerdink terug. “Maar dankzij het enthousiasme van de ondanks het slechte weer massaal aanwezige deelnemers, werden die twee avonden uiteindelijk een groot succes.”

Zo groot zelfs dat Upbeatles besloot de muziekbingo een vast terugkerende ronde in de muziekquizzen in Lijn 4 en Grand Café Lebowski te laten worden. “De reacties bleven onverminderd enthousiast en positief, op die van een klein clubje diehard ‘popquiznerds’ na. Steeds vaker kregen we dan ook de vraag of we niet eens een hele avond muziekbingo konden organiseren. Nu de terrassen weer ingeruild zijn voor de vele leuke kroegjes die onze stad telt en met ons eerste lustrum op komst, vonden we de tijd rijp.”

De eerste editie van de muziekbingo vindt komende woensdag 12 oktober plaats in het onlangs geopende Jozef op de Mariaplaats. Twee weken later, op woensdag 26 oktober, is Grand Café Lebowski op het Domplein gastheer van de Upbeatles muziekbingo. “Dat er veel animo is, blijkt wel uit het aantal personen dat op Facebook heeft aangegeven interesse te hebben in die evenementen. Daarbij willen we zoveel mogelijk de sfeer van een echte bingo creëren. Zo hebben we bijvoorbeeld bingo dabbers gekocht, van die speciale stiften waarmee jij de vakjes op je bingokaart kunt stempelen. Verwacht qua prijzen ook typische bingoprijzen, zo grapte eigenaar Marco Terlou van Lebowski al dat hij zorgt dat er een rollade is om weg te geven.”

Meer informatie:

www.upbeatles.nl

www.facebook.com/upbeatles

1 Reactie

Reageren
  1. Froukje

    Niks ten nadele van de Upbeatles, maar de muziekbingo ken ik al jaren van de Three Imaginary Boys….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).