232 nieuwe studentenwoningen op Rotsoord klaar | De Utrechtse Internet Courant 232 nieuwe studentenwoningen op Rotsoord klaar | De Utrechtse Internet Courant

232 nieuwe studentenwoningen op Rotsoord klaar

232 nieuwe studentenwoningen op Rotsoord klaar
232 nieuwe studentenkamers opgeleverd op Rotsoord. Foto: Robert Oosterbroek
Op Rotsoord in Utrecht kunnen vrijdag 232 studenten hun sleutel komen ophalen van hun gloednieuwe woning. De twee gebouwen, genaamd Keramus, aan de Vaartsche Rijn zijn namelijk zo goed als klaar.

Op Rotsoord in Utrecht kunnen vrijdag 232 studenten hun sleutel komen ophalen van hun gloednieuwe woning. De twee gebouwen, genaamd Keramus, aan de Vaartsche Rijn zijn namelijk zo goed als klaar.

Op het terrein van de voormalige glashandel Spliet en de Waal op Rotsoord is een nieuw complex gebouwd. Verdeeld over twee gebouwen zijn er 232 studentenwoningen, een inpandige fietsparkeergarage, gedeelde dakterrassen en kantoorruimte gemaakt.

Aankomende vrijdag kunnen alle 232 studenten hun sleutel komen ophalen. De eigenaar van het gebouw heeft Holland2stay ingeschakeld om alle kamers te verhuren. De ruimtes worden volledig gemeubileerd aangeboden. “Het zal vrijdag een drukke dag worden, maar ze zullen vast niet alle 232 deze vrijdag al komen. Ook de komende weken kunnen bewoners hun sleutel nog ophalen”, laat het bedrijf weten. Veel van de studenten die hier een kamer huren komen uit het buitenland. “Zo’n 70 tot 80 procent van de huurders zijn internationale studenten die hier voor een jaartje komen studeren.”

Holland2stay beheert meerdere panden in Nederland en Utrecht. Naast het verhuren van de kamers helpen ze buitenlandse studenten ook met het regelen van huursubsidie en verzekeringen.

Het complex op Rotsoord is gedoopt tot Keramus, vroeger stonden hier langs de Vaartsche Rijn meerdere keramiekfabrieken. Op het perceel waar de twee gebouwen komen stond de fabriek van Westraven waar bouwkeramiek en siertegels werden gemaakt. Tijdens archeologische opgravingen ter plekke zijn duizenden keramische scherven gevonden. Geïnspireerd door Westraven zijn de gevels bekleed met geglazuurde keramische tegels.

4 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Er is toch zoveel woningnood onder studenten die geen kamer kunnen vinden en dan lees ik hier 70-80% van de huurders internationale studenten zijn. En die kunnen schijnbaar ook nog eens huursubsidie vangen. De Nederlandse belastingbetaler mag het allemaal wel gaan bijlappen.

 2. Kim B.

  Huursubsidie voor buitenlandse studenten? Interessant. Dus deze kamers zijn eigenlijk te duur? En de Nederlandse belastingbetaler past dat wel even bij voor de aanvliegende student die na een jaartje weer weg is en waar we dus als NL maatschappij niets aan hebben? Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit?

 3. Jeroen

  Hoe kun je nou enige sociale cohesie in het gebied verwachten als je dit volzet met mensen die maar een jaartje blijven? Dit is vragen om overlast en verloedering. Ik ging ervanuit dat dit lage huurappartementjes werden voor studenten en starters. Geen veredeld ‘Student Hotel’.

 4. Sjaak

  @ Jeroen en anderen

  Alles voor de vastgoedsector, de werkelijke machthebbers in Utrecht.

  Dit is maar 1 van de inmiddels velen en velen voorbeelden die dat uitwijzen en bewijzen.

  Katjing Katjing en cashen met die hap. het liefst met en op basis van gemeenschapsgeld. Want zo werkt ons kapitalisme.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).