24 bekeuringen tijdens verkeerscontrole in centrum Utrecht | De Utrechtse Internet Courant 24 bekeuringen tijdens verkeerscontrole in centrum Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

24 bekeuringen tijdens verkeerscontrole in centrum Utrecht

24 bekeuringen tijdens verkeerscontrole in centrum Utrecht
De politie Utrecht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 24 bekeuringen uitgedeeld tijdens een verkeercontrole in het centrum.

De politie Utrecht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 24 bekeuringen uitgedeeld tijdens een verkeercontrole in het centrum.

Agenten bekeurden scooterrijders, fietsers en automobilisten. Zij kregen boetes voor verschillende overtredingen, waaronder het niet hebben van verlichting, te hard rijden en geen gordel dragen. In de Daalsetunnel kregen twee bestuurders een boete, omdat ze, los van elkaar, 95 en 96 kilometer per uur reden. In de Daalsetunnel is de toegestane snelheid 50 kilometer per uur.

Ook bekeurden agenten twee scooterrijders met een WOK-melding op hun scooter. Een WOK-melding houdt in dat de scooter niet aan de wettelijke eisen voldoet en opnieuw gekeurd moet worden.

De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag ook al een verkeerscontrole, toen op de Catharijnesingel. Toen kregen 29 bestuurders een bekeuring.

13 Reacties

Reageren
 1. Tom

  Volgens mij is de toegestane snelheid zelf 30 km/h, omdat het onderdeel uitmaakt van het stationsgebied. Pas bij de Amsterdamsestraatweg mag je weer 50.

 2. Scherpschutter

  Verkeerscontroles in Utrecht: het is in geen enkel opzicht rendabel te noemen…Het opgehaalde boetebedrag is in de verste verte niet genoeg om de kosten van een controle te kunnen betalen. Met een schamele 20-30 boetes per keer met een bataljon agenten dat betaald moet worden kom je niet ver in ieder geval.

  En ook in praktische zin is het vrijwel zinloos aangezien een overweldigende meerderheid van het verkeer in Utrecht zich keurig netjes aan de regels houdt, getuige het (keer op keer) zeer lage aantal uitgeschreven boetes. Het levert dus veiligheidstechnisch dus ook nog eens vrijwel geen enkele winst op.

  Misschien is het beter om helemaal te stoppen en de energie te gaan steken in het oplossen van werkelijke misdaad, te beginnen met fatsoenlijke handhaving op straat. Daar heeft de burger in ieder geval nog iets aan.

 3. Frits

  Dus van alle duizenden fietsers in het centrum kregen er hooguit 20 een bekeuring voor het niet voeren van verlichting?

  De borrelpraat dat “alle fietsers zonder licht rijden” wordt nu definitief tot het rijk der fabelen verwezen.

  Dááág anti-fietslobby!

 4. Roderik

  de snelheid in de daalsetunnel is al een paar jaar 30 km per uur. Is daar ingevoerd ivm de verbouwingen van het centrum van #Utrecht is dit een type fout van #duic of heeft de #politie niet goed bekeurd en kunnen alsnog de rijbewijzen ingenomen worden?

 5. Frits' Paradepaardje & lobbyclub ProCycyling

  Haa Frits,

  Ik kom zelf niet veel meer buiten in de nacht. Maar rijden er dan echt duizenden fietsers rond? Hier in Lombok is er eerder een plaag van motormuizen, in de loop van de avond en nacht. Zo’n harde motoren dat babyfoons en autoalarmen afgaan. En dat alles omdat mannen in deze straat meisjes willen versieren door hun penis te verlengen met een bromscooter of dure (huur-)auto. Ik kijk zo erg uit naar 2021, als de gemeente hier eenrichtingsverkeer gaat invoeren. En hopelijk vanalles uit de kast trekt om dit ‘geslachtsverkeer’ af te stoppen. He, ben ik nu ongemerkt óók een lobby gaan voeren?

 6. Erwin K

  Frits, dus jij beweert dat er in de nacht van dinsdag op woensdag duizenden fietsers rondrijden in het centrum? Let even op het stukje “nacht van dinsdag op woensdag.”

  Ik denk eerder een stuk of 21. Max.

 7. JdV

  Ja, Frits die ziet spoken. Het aantal fietsers de afgelopen nachten is op de vingers van 1 hand te tellen. Max 2 handen. En die zijn waarschijnlijk allemaal bekeurd. 100% score. Netjes !

 8. Lachgas

  Kennelijk zit politie om werk gelegen.

 9. Jonas

  Doe eens een controle op de Cartesiusweg en de Spinozaweg. Daar rijden ze de ene na de andere persoon omver.

 10. Katja

  Overdag in het voetgangersgebied wordt gefietst. Bekeur dat ook eens.

 11. Koel Hoofd

  Politie controleert idioot vaak op de Cartesius weg en verder, ten koste van controle momenten op andere locaties.

  Daalsetunnel is 50km/u, tenzij anders aangegeven ivm werkzaamheden.

  Maar welk nut heeft het nou om tijdens corona lockdown midden in een weekendnacht fietsers te gaan controleren? Doe dat dan in het weekend als corona lockdown compleet is opgeheven en alle horeca weer open is.

  Het begint er echts steeds meer op te lijken dat de politie wordt misbruikt om politieke doelstellingen te realiseren door informatie te verzamelen welke niet overeen komt met de werkelijkheid van de realiteit.

 12. Pee

  @Erwin k
  Frits beweert dat helemaal niet.
  Lees jij wel goed?

 13. Jelles

  Go ja het is wel belangrijk om te controleren maar waar ze op móeten controleren zie ik ze niet doen bij ons op het Brederoplein Word enorm gehandeld in drugs. Gisterenavond zie ik met eigen ogen wat er gebeurt twee mensen van handhaving fietsen er langs maar doen helemaal niets. Daar moeten ze eens wat mee doen .vijf driewieligemoters en drie auto’s zie je gewoon spul wegbrengen. Nee je kunt beter een fietser zonder licht aanhouden loop je minder gevaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).