24 initiatiefnemers pitchen voor ‘Het Samenspel’ | De Utrechtse Internet Courant 24 initiatiefnemers pitchen voor ‘Het Samenspel’ | De Utrechtse Internet Courant

24 initiatiefnemers pitchen voor ‘Het Samenspel’

24 initiatiefnemers pitchen voor ‘Het Samenspel’

Uit de meer dan 100 ideeën die zijn ingezonden voor ‘Het Samenspel’ van de Rabobank Utrecht e.o. heeft de jury er inmiddels 24 initiatiefnemers geselecteerd, die aankomende woensdag hun idee mogen pitchen. Uit deze voorselectie blijven de finalisten over waaruit leden van de Rabobank Utrecht op 4 november de winnaars van ‘Het Samenspel’ zullen kiezen. 

Ter gelegenheid van de viering van haar 100-jarig bestaan lanceerde de Rabobank Utrecht. e.o. dit voorjaar ‘Het Samenspel’, waaraan iedereen met innovatief, maatschappelijk en duurzaam idee kon deelnemen. De bank stelde daarbij haar kennis, netwerk en deel van de winst beschikbaar om een aantal van die ideeën te realiseren. Bij elkaar werden meer dan honderd ideeën via de website van ‘Het Samenspel’ ingediend. Deelname aan ‘Het Samenspel’ stond open voor iedereen die woont, werkt of studeert in Utrecht, Nieuwegein, Vleuten/De Meern of Harmelen, het werkgebied van Rabobank Utrecht. Voorwaarde voor deelname was, dat het ging om ideeën op lokaal niveau die voldeden aan minimaal één van de volgende voorwaarden: innovatief,  zorgen voor verbinding of  bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Tijdens de finale op 4 november wordt bekend welke maximaal tien ideeën met hulp van de Rabobank ook echt worden uitgevoerd. Daartoe stelt de bank maximaal 200.000 euro beschikbaar. Aan de publieksprijs, voor de finalist met de meeste online stemmen, wordt een bedrag van 7.500 euro toegekend.

Een deskundige en onafhankelijke jury (onder leiding van Jacqueline Cramer, directeur van het Utrecht Sustainability Institute en hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht) eind vorige week bepaald welke inzendingen zich aan haar mogen presenteren. Naast naar de inhoudelijke kant heeft de jury ook gekeken naar de kwaliteit (het bereik, de mate van realiseerbaarheid en de zelfredzaamheid) en de steun die de ideeën in de vorm van ‘likes’ op hetsamenspel.nl hadden verworven. De jury was onder de indruk van de bevlogenheid en lokale betrokkenheid van alle inzenders. De geselecteerde ideeën zijn hier terug te vinden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).