24 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Stad telt nu 215 besmettingen | De Utrechtse Internet Courant 24 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Stad telt nu 215 besmettingen | De Utrechtse Internet Courant

24 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Stad telt nu 215 besmettingen

24 nieuwe coronapatiënten in Utrecht; Stad telt nu 215 besmettingen
Het RIVM meldt donderdag dat in de afgelopen dag 24 nieuwe coronapatiënten in Utrecht zijn vastgesteld. Het totaal aantal coronapatiënten in de stad is nu 215. Dat komt neer op 60,9 patiënten per 100.000 inwoners van Utrecht.

Het RIVM meldt donderdag dat in de afgelopen dag 24 nieuwe coronapatiënten in Utrecht zijn vastgesteld. Het totaal aantal coronapatiënten in de stad is nu 215. Dat komt neer op 60,9 patiënten per 100.000 inwoners van Utrecht.

Het aantal coronapatiënten nam in Nederland toe met 1019, wat betekent dat nu 7431 mensen positief zijn getest op het coronavirus. Van hen zijn 2151 opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. De meeste gemelde patiënten vallen in de leeftijdscategorie 55 tot 59 jaar.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Vooral heel zieke patiënten en mensen die in de zorg werken worden getest. Door het RIVM wordt niet gemeld hoeveel van de besmette personen weer is genezen.

Sinds woensdag overleden 78 Nederlanders aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn nu 434 mensen overleden. De meesten van hen zitten in de leeftijdscategorie 80 tot 84 jaar.

Afvlakking

Het RIVM meldde woensdag dat er mogelijk een afvlakking is van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van mensen met het coronavirus. “Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt”, aldus het RIVM. Er kunnen volgens het RIVM echter nog geen conclusies aan verbonden worden.

Het kabinet kondigde maandagavond nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tot 1 juni mogen er in Nederland geen evenementen en bijeenkomsten plaatsvinden. Het aantal bezoekers maakt daarbij niet uit. Ook gaat worden opgetreden tegen mensen die samenscholen en niet tot één familie behoren.

Wilt u weten wat voor u als Utrechter belangrijk is om over het coronavirus te weten? Lees dan ons artikel over alle maatregelen en de gevolgen voor inwoners van de stad.

5 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Dit is het aantal positief geteste mensen, het totaal aantal besmettingen ligt vast hoger.

 2. Wouter

  @Angelique: dat staat ook gewoon in het artikel….

 3. Paul

  Is er enig idee waar de mensen de besmetting hebben opgelopen?

 4. 030

  Je kunt obv de bekende cijfers en inzichten uitgaan van het vijfvoudig a tienvoudige qua daadwerkelijke besmettingen, circa zo’n 0,5% besmettingen. Thuis blijven heeft wel degelijk zin de komende weken.

 5. Jozef

  @ Paul, wat dacht je van bijvoorbeeld op straat, in de kroeg (toen die nog open waren), bij mensen thuis, op het werk, in de supermarkt (grootste kans nu om het daar te krijgen). En natuurlijk alle mensen die vorige week massaal onder elkaar in de natuurgebieden waren en in de bouwmarkten en in winkels aan het shoppen waren. Aangezien waarschijnlijk in de praktijk 2500 Utrechters daadwerkelijk Corona onder de leden hebben is de kans dat je iemand kent die besmet is best aanwezig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).