24 uur live DUIC TV vanaf 19:00 uur op 1 juni met Tom Staal #24met030 | De Utrechtse Internet Courant 24 uur live DUIC TV vanaf 19:00 uur op 1 juni met Tom Staal #24met030 | De Utrechtse Internet Courant

24 uur live DUIC TV vanaf 19:00 uur op 1 juni met Tom Staal #24met030

24 uur live DUIC TV vanaf 19:00 uur op 1 juni met Tom Staal #24met030
DUIC maakt 1 en 2 juni 24 uur lang live televisie. Presentator Tom Staal zal zich onderdompelen in alles wat Utrecht te bieden heeft. 24 ontmoetingen in de stad, 24 uur niet slapen. Kijk live mee op de LIVESTREAM.

DUIC maakt 1 en 2 juni 24 uur lang live televisie. Presentator Tom Staal zal zich onderdompelen in alles wat Utrecht te bieden heeft. 24 ontmoetingen in de stad, 24 uur niet slapen. Kijk live mee op de LIVESTREAM.

Op 2 juni viert Utrecht zijn verjaardag, Keizer Hendrik V vaardigde op 2 juni 1122 twee oorkonden uit, waarmee de stad enkele voorrechten kreeg. 895 jaar later laat DUIC zien wat er van Utrecht gekomen is. We gaan op bezoek bij caféklassiekers, kijken naar topwetenschap, de beste Utrechtse ondernemers en de leukste kunstenaars. In 24 uur nemen we 24 tv-items op; elk uur een ontmoeting met iemand die ons meer leert over de stad en de mensen die hier wonen en werken. De items moeten elk uur online verschijnen. Ook is het DUIC-team tijdens het maken van de items op 1 en 2 juni live te volgen. Via een bodycam en een microfoon kan iedereen online meekijken en -luisteren achter de schermen bij DUIC en bij het maken van de tv-items. We spraken presentator Tom Staal over deze grote productie.

24 uur met… hoe ziet dit project eruit?

“We gaan Utrecht laten zien, 24 uur non-stop in 24 filmpjes. Ik heb 24 ontmoetingen. De hele tijd ben ik live te volgen. Samen met een immens team van cameramannen, productiemensen, editors en ga zo maar door, beginnen we op donderdag 1 juni om 19.00 uur. We gaan door tot vrijdag 2 juni, onze stadsdag. Elke keer als we een ontmoeting hebben gehad, staat er een team klaar om de beelden ervan zo snel mogelijk te monteren. Het doel is om elk uur een filmpje online te zetten. Een flinke, maar vette uitdaging!”

Hoe ga je dat volhouden?

“In ieder geval nuchter, geen drank of drugs. Het zal af en toe zwaar zijn, maar I live for this shit. Dit is zo kicken om te doen, dat ik vertrouw op mijn adrenalinehuishouding. Tv maken is al zes jaar mijn werk. Of je me leuk vindt of niet, ik kan items maken en op een hoog tempo. Het team, dat ik zelf mocht samenstellen, bestaat voor een groot deel uit mensen met wie ik al langer werk. Die kennen me – ze kunnen tegengas geven en ze kunnen tegen mijn nukken op momenten dat ik ‘chaggie’ ben. Die momenten zullen er tijdens die 24 uur zeker zijn.”

Wat hoop je van Utrecht te laten zien?

“Leidsche Rijn, Rijnsweerd en alles ertussenin. Van het Zandpad, tot een barbier in een brugwachtershuisje. De dingen die niet in The Lonely Planet staan, maar wel typisch zijn voor Utrecht. De Dom en het nijntje museum zijn allebei top, maar die kent iedereen al. De 24 ontmoetingen moeten samen een divers beeld van Utrecht geven.”

Tekst loopt verder onder de foto.

Je kreeg landelijke bekendheid met je filmpjes, ben je wel Utrechter gebleven?

“Stomme vraag. Je kunt Utrecht wel uit gaan, maar je krijgt Utrecht nooit uit een Utrechter. Helaas moet ik wel zeggen dat ik Utrecht drie keer tijdelijk heb verlaten. Eén keer voor Parijs en twee keer voor onze hoofdstad, maar over dat laatste wil ik het niet hebben. Over die landelijke bekendheid gesproken; mensen kennen me vaak als een botte hork die in Den Haag vrij kritisch, zo niet cynisch is. Als mensen daar nu op hopen, moeten ze niet kijken. In deze items speelt geen politiek of mening, in deze items ga ik op louter positieve manier ons stadsie laten zien!”

Naar welke ontmoetingen kijk je het meeste uit?

“Naar allemaal. Serieus. Utrecht, en geen enkele stad trouwens, is nooit één iemand of iets. Utrecht is niet alleen de Dom, Utrecht is elke steen, elk mens, elk bedrijf en elke kroeg.”

Is Utrecht in 24 uur te vatten?

“Mensen zullen vast zeggen: ‘Hé, je had daar moeten zijn, want da’s pas echt Utrecht’, en die mensen hebben gelijk. We zouden ook 48 uur kunnen gaan, maar dat wordt me toch wat te gortig. Dus nee, Utrecht helemaal laten zien, gaat niet lukken. Het wordt wel een mooi zicht op Utrecht. Hoe leeft zo’n stad, wat heeft de stad te bieden?”

Dus je hebt er zin in.

“Jazeker! Ongeveer een jaar geleden verliet ik PowNed omdat ik daar niet kon maken wat ik graag wilde. In een interview met jullie krant zei ik toen dat ik graag reportages zou willen maken over Utrecht en zijn bewoners en hun verhalen. Dat is op een uitzondering na nog niet echt gelukt. Nu kan ik die schade inhalen en niet zo’n beetje ook. Toen Joris Daalhuisen dit plan aan me voorlegde, was ik direct enthousiast. Ik vind het een gruwelijke eer dat hij me hiervoor heeft gevraagd. Ons stadsie mag ik laten zien, veel gaver gaat het voor mij niet worden. Het is voor mij het grootste project ooit en alles zal de komende dagen moeten wijken om dit tot een succes te maken!”

Tom Staal gaat om 21.00 uur op 1 juni ook wat rondjes karten bij de de Kartfabrique. Wil je ook graag karten en het opnemen tegen Tom? Stuur je contactgegevens in een mail naar info@duic.nl, vermeld ‘24met030’ in de onderwerpregel en maak kans om mee te racen!

5 Reacties

Reageren
 1. Ben

  Leuk! Ik kijk er naar uit!

 2. Masha

  Jammer dat ze zoiets met deze presentator doen.

 3. Niiiko

  @Marsha

  Al het antwoord van de 4e vraag gelezen? Het worden geen optredens à la Geenstijl.tv / PowNed. Ergens jammer, ergens begrijpelijk.

  Weet jij iemand die het beter kan dan?

 4. Frederique

  Ben heel benieuwd.
  Wat leuk dat ze zoiets met deze presentator doen.

 5. Hanna

  30 jaar lang inwoner en ondernemer geweest in dit STADSIE, geweldig dat er een 24-uurs live reportage van wordt gemaakt. Sinds kort dus geen inwoner meer, maar 1x per week moet ik me toch even onderdompelen in mijn STADSIE.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).