250.000 ton zwart goud | De Utrechtse Internet Courant 250.000 ton zwart goud | De Utrechtse Internet Courant

250.000 ton zwart goud

250.000 ton zwart goud
Terugblik op het wegenonderhoud.

Terugblik op het wegenonderhoud.

Een mooie, vlakke weg. Veilig en comfortabel, met spierwitte spettermarkering. Op diverse plaatsen in de provincie Utrecht is de afgelopen maanden het oude asfalt vervangen door nieuw zwart goud. Een ingewikkeld en knap staaltje maatwerk. Het verkeer en de omgeving ondervonden de onvermijdelijke hinder van de uitvoering. Er heerst opluchting dat het voorbij is én er is voldoening over het resultaat.

Frezen, asfalteren, markeren

Ieder jaar voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan een gedeelte van het provinciale wegennet. Het is een belangrijke investering die ervoor zorgt dat de wegen, parallelwegen en fietspaden veilig en comfortabel blijven. Elk wegvak gaat gemiddeld eens in de twaalf jaar flink op de schop voor een nieuwe deklaag. Soms moet ook een deel van de onderliggende constructie vervangen worden. Het werk bestaat meestal uit het wegfrezen van asfalt, reparaties uitvoeren en daarna opnieuw asfalteren
en markering aanbrengen.

Lees het volledige artikel op provincieutrechtmagazine.nl.

1 Reactie

Reageren
  1. Annemiek

    Knap staaltje journalistiek weer. Zucht. Provinciale propaganda knippen/plakken. voila, weer een stukkie op de Duic.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).