Plaatsen nieuwe spoorbrug loopt vertraging op - De Utrechtse Internet Courant Plaatsen nieuwe spoorbrug loopt vertraging op - De Utrechtse Internet Courant

Plaatsen nieuwe spoorbrug loopt vertraging op

Plaatsen nieuwe spoorbrug loopt vertraging op
Het plaatsen van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht heeft vertraging opgelopen.

Het plaatsen van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht heeft vertraging opgelopen.
De brug had al op zijn plek moeten liggen, maar er is een tegenvaller.
De waterstand in het kanaal is te laag en moet worden bijgevuld. Het ponton waarop de brug steunt, moet precies op 9 meter hoogte liggen. Zo kan de nieuwe brug kaarsrecht tussen de twee bestaande bruggen in worden geschoven.

Het scheepvaartverkeer ligt tot zondagavond stil.

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Vrijwilligers die willen helpen met bijvullen van het Amsterdam Rijnkanaal zijn van harte welkom. Wel graag je eigen emmer meenemen. Rijkswaterstaat zorgt voor koffie en broodjes.

 2. Sjef

  Hoe is het mogelijk anno 2017! De waterstand van het kanaal is te laag. Niet te hopen dat Rijkswaterstaat zich ook gaat buigen over de klimaatverandering en de daarbij horende stijging van de zeespiegel. Ze zijn blijkbaar zelfs niet in staat dit bij een brede sloot in te schatten.

 3. Berk

  @Sjef anders leg je volgende brug gewoon ff zelf op zn plek, volgens mij heb je er verstand van.

 4. Boris

  Ik ben vooral verbaasd dat ze dit niet in de week voorafgaand aan zagen komen zodat er al eerder geanticipeerd had kunnen worden. Gevalletje meerwerk denk ik?
  Doet me een beetje denken aan de bouw van de Dafne Schippersbrug destijds. Toen had men voor het inhijsen van de betonnen platen de verkeerde harpen (ongeschikt voor het gewicht wat ze moesten tillen) meegenomen. Dit terwijl het gewicht van diezelfde platen vrij constant zijn lijkt me.

 5. G.H.

  @Sjef: hoe dat mogelijk is? Eh, misschien omdat dit geen alledaags klusje is, en je dus geen standaard protocolletje afdraait?
  Ik vind het indrukwekkend dat zo’n plaatsing in 1 weekend wordt uitgevoerd.

 6. henk

  Als Sjef zich even kwaad maakt, ligt die brug er in een kwartiertje in.

 7. herman

  @Boris, ik vermoed dat jij het aan het juiste eind hebt. In bestek zal wel niets over waterstanden hebben gestaan. De aannemer zag dit al dagen aankomen en heeft alle tijd gehad om vette meerwerkclaim op te stellen.
  Had het gezicht van de uitvoerder wel willen zien, toen deze zondagmorgen dit kwam melden bij de opdrachtgever (Prorail). Die man is in zijn vrije tijd vast toneelspeler….

 8. Marcel 59

  Het waterpeil in het Amsterdam-Rijn-Kanaal stond op een vrij normaal peil van -42 (42 cm onder NAP). Dat heeft men laten stijgen naar uiteindelijk -27; een hoogte die normaliter een “code oranje” afgeeft voor de scheepvaart i.v.m. beperking in de doorvaarhoogte. Het zou kunnen, dat men ergens een rekenfout heeft gemaakt, maar meer waarschijnlijk lijkt mij een defect aan een van de pontons.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).