28-jarige Utrechter aangehouden voor belagen van vrouwen in Lunetten afgelopen zomer 28-jarige Utrechter aangehouden voor belagen van vrouwen in Lunetten afgelopen zomer

28-jarige Utrechter aangehouden voor belagen van vrouwen in Lunetten afgelopen zomer

28-jarige Utrechter aangehouden voor belagen van vrouwen in Lunetten afgelopen zomer
De politie doet onderzoek in Lunetten. Foto: Robert Oosterbroek
De politie heeft vrijdagochtend een 28-jarige man uit de Utrechtse wijk Lunetten aangehouden voor de incidenten in Lunetten afgelopen zomer. Meerdere vrouwen werden lastiggevallen en mishandeld, wat leidde tot veel onrust in de wijk.

De politie heeft vrijdagochtend een 28-jarige man uit de Utrechtse wijk Lunetten aangehouden voor de incidenten in Lunetten afgelopen zomer. Meerdere vrouwen werden lastiggevallen en mishandeld, wat leidde tot veel onrust in de wijk.

De politie hield er sterk rekening mee dat steeds dezelfde dader verantwoordelijk was voor het lastigvallen van vrouwen op de grens van Hoograven en Lunetten. Het laatste incident was op 26 september, maar ook daarna nog werden vrouwen door de politie dringend geadviseerd om samen te fietsen in het gebied.

De man is volgens de politie aangehouden na intensief onderzoek van de recherche. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Houten. De politie heeft drie panden in Utrecht onderzocht en de vrouwen die afgelopen zomer slachtoffer werden op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Onrust

De incidenten zorgden voor veel onrust in Lunetten en de politie is blij dat er nu een einde komt aan de bezorgdheid onder, vooral vrouwelijke, fietsers en wandelaars in het gebied Hoograven-Lunetten.

“De politie dankt alle tipgevers en getuigen die informatie hebben gedeeld. Het concrete advies om samen te fietsen in dit gebied laten we na deze aanhouding los. Los hiervan is alert zijn altijd verstandig en mag altijd 112 gebeld worden bij verdachte situaties”, aldus de politie.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Manou De R.

  “Het concrete advies om samen te fietsen in dit gebied laten we na deze aanhouding los. ” Is ie het ook daadwerkelijk dan?

 2. Peet

  Goed dat die gefrustreerde idioot van de straat is
  Complimenten voor de politie

 3. Lombokker

  Goed werk van de politie! En fijn dat alle vrouwen weer zonder angst over straat kunnen. Of überhaupt over straat kunnen, want er zijn er ook die dat niet meer durven zolang die freak niet is opgepakt.

 4. GeenStijl @Utrecht

  O die staat over drie dagen weer buiten mét een dagvaarding op zak of krijgt een voorlopige schorsing, zoals dat met iedere zaak gebeurt in Nederland.
  En iedereen maar dénken dat hij vast zit.

 5. Manou De R.

  Is al bewezen dat hij het is en dat ze 100% de juiste man hebben?

 6. stephen taylor

  Hij is dus al schuldig bevonden, ook al is hij onschuldig…

 7. Manou De R.

  Ik snap dat dus niet. Volgens mij neemt een proces van begin tot eind aanhouding, verhoor en uitspraak rechter minimaal wat tijd in beslag en nu wordt direct na aanhouding al de wijk veilig verklaard. Wát is hier aan de hand?

 8. Kadoendra

  @Manou De R.

  Misschien beschreef die persoon al zijn daden in een dagboek en had hij bij zijn aanhouding het dagboek ook bij zich en is zijn arrestatie uiteindelijk te danken aan een politieagent die de moeite nam om het dagboek helemaal te lezen.

 9. Manou De R.

  Mooi hoor, zo’n “case closed” binnen 24 uur. “Nederland wordt steeds slimmer”.

 10. Drs P

  @ Manou

  Waarschijnlijk heeft men sluitend bewijsmateriaal gevonden in combi met getuigenverslagen die de dader misschien wel gewoon gezien hebben. Misschien was er zelfs ook nog wel een heterdaadje.

  Misschien was het wel Dion Graus van de PVV
  https://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/12/de-wereld-van-dion-a4031430

 11. GeenStijl @Utrecht 🤔

  Goed nieuws, de rechter-commissaris heeft lef en houd de ontzettende lieve knuffelbeer vast in detentie,hij had niet genoeg bonuspunten om vrij te komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).