28 Utrechters ontvingen dit jaar een koninklijke onderscheiding; bekijk hier wie dat zijn 28 Utrechters ontvingen dit jaar een koninklijke onderscheiding; bekijk hier wie dat zijn

28 Utrechters ontvingen dit jaar een koninklijke onderscheiding; bekijk hier wie dat zijn

28 Utrechters ontvingen dit jaar een koninklijke onderscheiding; bekijk hier wie dat zijn
Archiefbeeld
Op de dag voor Koningsdag vond weer de jaarlijkse lintjesregen plaats. Dit keer ontvingen 28 Utrechters een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Sharon Dijksma. Al deze mensen hebben zich op verschillende manieren ingezet voor de samenleving.

Op de dag voor Koningsdag vond weer de jaarlijkse lintjesregen plaats. Dit keer ontvingen 28 Utrechters een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Sharon Dijksma. Al deze mensen hebben zich op verschillende manieren ingezet voor de samenleving.

Zo ontving Gijs Bannink een lintje voor zijn rol als penningmeester bij de Wijk- en Oranjevereniging Oog in Al. Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer van project Stolpersteine in de Utrechtse wijk. In 2015 werd hij secretaris van het Utrechts Oranje Comité.

Annette van den Bosch is volgens de gemeente een ‘zeer betrokken’ bewoner van Overvecht. Sinds 1996 is zij bestuurslid van de vereniging van Eigenaren Trinidaddreef. Een jaar later werd Van den Bosch trekker van de werkgroep Verkeer van wijkplatform Overvecht. “Zij praat en denkt mee over de verkeerssituatie en (her)inrichting van de openbare ruimte in de wijk”, aldus de gemeente.

Emancipatie

Trevor James heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de emancipatie van huurders van sociale huurwoningen. “Hij slaagde erin de emancipatorische ideeën op de agenda van beleidsbepalers te krijgen en introduceerde het ‘right to manage’ in de Nederlandse woningmarkt.”

Alice Ogink is bijna 30 jaar actief voor scouting Nederland. Ze organiseerde onder meer een jaarlijks evenement tijdens Pasen en ze heeft jongerenreizen georganiseerd. Naast haar vrijwilligerswerk is Ogink samen met haar partner weekendpleegouder.

Hierboven staat slechts een selectie van de Utrechters die dinsdag een lintje ontvingen. Bekijk hier de hele lijst.

5 Reacties

Reageren
 1. Zuilen030

  De echte helden zijn de mensen die dagelijks naar hun werk gaan, netjes de belasting invullen en een keer per jaar op vakantie gaan, zij dragen de maatschappij en zorgen dat er geld in het laatje komt.
  Stop eens met dat feodale systeem van lintjes, vooral het ëren”van “bekende” Nederlanders.

 2. Jan

  Lintjes regen; wordt tijd dat het droog wordt
  47 jaar gewerkt in de zorg en vrijwilligerswerk gedaan in het verenigingsleven.
  Kreeg op tijd in de gaten dat er een lintje voor me aangevraagd werd.
  Direct meegedeeld dat ik deze zal weigeren
  Ik werd goed betaald voor mijn werk en dien dan ook te presteren en het overige was/is hobby.
  Het koningshuis doet niets voor niets. Stoppen met al deze onzin

 3. RABE

  Een lintje is niet meer bijzonder, want er zijn er zóóó veel in omloop dat ik het niet meer speciaal kan vinden.

 4. JdV

  Lang leve de republiek. Weg met de oranje-elite.

 5. N.

  En in elk geval afschaffen dat bijvoorbeeld ambtenaren na 25 jaar in diesnt te zijn geweest (en betaald te zijn voor hun werk) min of meer automatisch een lintje krijgen. Verder hoorde ik laatst dat het opleidingsniveau van de te decoreren persoon bepalend was voor wat voor lintje (lid, ridder, etc.) werd verleend. Hoe hoger de opleiding, hoe hoger de onderscheiding. Kortom: achterhaald, raar en oneerlijk systeem, waarmee de monarchie/koning goede sier maakt. Afschaffen dus, net als overigens de monarchie zelf.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).