30 arrestaties na voetbalrellen; geen ADO-supporters welkom bij wedstrijd in Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant 30 arrestaties na voetbalrellen; geen ADO-supporters welkom bij wedstrijd in Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant

30 arrestaties na voetbalrellen; geen ADO-supporters welkom bij wedstrijd in Galgenwaard

30 arrestaties na voetbalrellen; geen ADO-supporters welkom bij wedstrijd in Galgenwaard
Gevechten op de Anton Geesinkstraat. Bron: still uit video Dumpert
Supporters van FC Utrecht zijn gisteravond op meerdere plekken in en rond de stad op de vuist gegaan met aanhangers van vermoedelijk ADO Den Haag en Feyenoord. De politie heeft in totaal dertig personen aangehouden. Burgemeester Jan van Zanen heeft besloten om vanmiddag geen uitsupporters toe te laten bij de wedstrijd FC Utrecht-ADO Den Haag.

Supporters van FC Utrecht zijn gisteravond op meerdere plekken in en rond de stad op de vuist gegaan met aanhangers van vermoedelijk ADO Den Haag en Feyenoord. De politie heeft in totaal dertig personen aangehouden. Burgemeester Jan van Zanen heeft besloten om vanmiddag geen uitsupporters toe te laten bij de wedstrijd FC Utrecht-ADO Den Haag.

Waar de ongeregeldheden precies begonnen is voor de politie nog onduidelijk. Op sociale media is te zien dat twee grote groepen elkaar te lijf gaan, en met stoelen en vuurwerk naar elkaar gooien, bij Café Murk op de Anton Geesinkstraat. De Mobiele Eenheid van de politie heeft deze relschoppers uiteindelijk uit elkaar gedreven.

Even later, rond twaalf uur ‘s nachts, was het raak op het parkeerterrein van het AC Restaurant langs de A12 ter hoogte van De Meern. Toen de politie arriveerde sloegen de relschoppers op de vlucht. Sommigen liepen hierbij over de snelweg waardoor de autoriteiten genoodzaakt waren de A12 af te sluiten. “Hier hebben we de meeste mensen gearresteerd”, aldus een woordvoerder van de politie. Toen het eenmaal rustig was zijn de rijbanen van de A12 weer opengegaan.

Vanwege deze ongeregeldheden heeft de burgemeester besloten om geen uitsupporters toe te laten bij de wedstrijd FC Utrecht tegen ADO Den Haag die vanmiddag om 12.30 uur in de Galgenwaard wordt gespeeld.

9 Reacties

Reageren
 1. w

  voetbal is voor de simpelen van het volk, zie de beelden

 2. simon

  Kunnen ze dergelijke mensen geen ‘life time’ stadion veerbod geven?

 3. Luuk Upuuk

  Hou nou eens op om dit supporters te noemen. Het is gewoon gajes dat ook 1x per week 90 minuten bij een voetbalwedstrijd aanwezig is.

 4. [email protected]

  Beste Burgemeester,

  Verbied dit circus dat zich voetbalfan noemt, laat de club FC Utrecht opdraaien voor de kosten van dit asociale straat vechten, sterker nog verbied het voetballen in Utrecht, wie niet horen wil moet van voelen, dus ook deze idiote supporters.

 5. Stephanie

  Nobrain aganist Dumbass

 6. Yoshua

  Waarom moet de FC voor de kosten opdragen en hoe ga je hooligans die nooit in het stadion komen een stadionverbod opleggen.
  Het merendeel van deze jongens zal een seizoenskaart bezitten maar ook een aantal van deze jongen die komen nooit in het stadion, die vechten voor hun stad.
  In de jaren 90 had je ook vaak confrontaties bij het station en stadion dan kwamen de hooligans uit alle hoeken en gaten, maar niet uit het stadion.
  Er lopen genoeg jongens in de stad die vinden dat ze goed kunnen vechten maar niet van voetbal houden.
  Deze jongens gaan maar wat graag mee om een robbertje te vechten voor zijn stad.

 7. herman

  Ik mis Bennie zijn column, of is hij weekend naar ponypark Slagharen en zaterdag wezen bingo spelen?

 8. Cico

  Als het moslims waren, ging het filmpje de wereld rond. Maar blanke knokploegen worden gerelativeerd als een ‘robbertje vechten’ tussen hooligans. Als je met je vuisten voor je stad wilt uitkomen, ga dan op een vechtsport. Geesink gaf nota bene een goed voorbeeld.

 9. R.v.t.

  ALS HIJ de volgens te pakken kan krijgen althans de politie dan aub verhalen. Naam en foto bewaren zodatze bij een volgende overtreding de maximale straf krijgen die je als gemeente kunt geven of Utrecht ontzegt ze de toegang tot het stadion. In China werken ze met gezichtsherkenning.en als je daar 10 keer door rood gelopen bent wordt je de toegang tot het openbaar vervoer ontzegt. Een beetje drastisch maar goed gezichtsherkenning en rottogheid uithalen dan ook de rekening gepresenteerd krijgen. En met die gezichtsherkenning kun je bij wijze van spreken zondagmiddag rotzooien en dan op maandagmorgen de rekening krijgen. ALS HET DOOR DE computer uitgezocht wordt dan kan het maandagmorgen ook klaar zijn..
  Dus burgemeester ga de rekening nu alvast presenteren

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).