3000 reizigers met tram naar FC Utrecht; groot deel politiek ziet graag een vervolg 3000 reizigers met tram naar FC Utrecht; groot deel politiek ziet graag een vervolg

3000 reizigers met tram naar FC Utrecht; groot deel politiek ziet graag een vervolg

3000 reizigers met tram naar FC Utrecht; groot deel politiek ziet graag een vervolg
Archieffoto. Foto: Bas van Setten
Ruim 3000 passagiers maakten afgelopen zondag gebruikt van de Uithoflijn. Het was voor het eerst dat de tram reed in het weekend. Door de proef konden FC Utrecht-supporters de bus laten staan, en met de tram naar stadion Galgenwaard. Een groot deel van de politiek in Utrecht ziet graag een vervolg.

Ruim 3000 passagiers maakten afgelopen zondag gebruikt van de Uithoflijn. Het was voor het eerst dat de tram reed in het weekend. Door de proef konden FC Utrecht-supporters de bus laten staan, en met de tram naar stadion Galgenwaard. Een groot deel van de politiek in Utrecht ziet graag een vervolg.

De Uithoflijn heeft vele miljoenen euro’s gekost, maar de trams rijden niet in de avonduren en in het weekend. Daar wordt al langer over gesproken, onder meer omdat de wedstrijden van FC Utrecht in de Galgenwaard goed bereikbaar zouden zijn met de tram.

Afgelopen zondag was het dan toch mogelijk, de trams reden rondom de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ruim 3000 passagiers maakten er gebruik van, ten opzichte van 1200 buspassagiers op de dagen dat de tram niet rijdt.

ChristenUnie, PvdA, VVD, VOLT, Student & Starter, GroenLinks, D66 en CDA noemen de proef een groot succes. De partijen willen van het college van B&W weten wat ze samen met provincie, Qbuzz en FC Utrecht nu gaan doen, om te kijken of de tram vanaf volgend seizoen structureel kan gaan rijden op wedstrijddagen.

17 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Zijn dat 3.000 unieke reizigers, of 1.500 die heen en weer gebruik hebben gemaakt?

 2. Christiaan

  De tram rijdt door de week wel in de avonduren, dat staat onjuist in het artikel.

 3. Ramon

  @herman , aangezien er ongeveer 500 mensen in een tram passen en ik zeker 4 volledig afgeladen trams heb zien aankomen gok ik op 3000 unieke

  @christiaan
  Dat klopt , tot ongeveer kwart voor 10
  Is niet goed vermeld

  In combinatie met FCU hebben ze wel gelijk, bij doordeweekse avond wedstrijden kan je wel heen met de tram naar de Galgenwaard, maar niet meer terug omdat de wedstrijd eigenlijk altijd later dan 21..45 is afgelopen

 4. Rij 7 Stoel 13

  Hebben de reaguurders die zeker wisten dat de trams gesloopt zouden worden al gereageerd?

 5. Noor

  Gaat dan svp lijn 41 weer over de Rubenslaan op speeldagen?
  Noor

 6. woutvr

  Nou, @Rij 17, het is idd fantastisch dat de treinen niet gesloopt zijn. Zal best wat gekost hebben aan handhaving , maar : prachtig. Ga zo door dus!

 7. Rij 7 Stoel 13

  Ik vind het vrij gewoon dat ze niet gesloopt zijn. Hoeven we geen medaille voor. Maar de usual suspects hier wisten zeker dat het helemaal mis zou gaan.

 8. Betaald?

  Zouden ze ook allemaal betaald hebben voor hun rit (op de terugweg)? Ik mag hopen dat er wel gehandhaafd wordt!
  En dat slopen mag ik toch hopen dat dat achterwege blijft.

 9. Herman

  @R7 Stoel 13. Utrecht speelde tegen Go Ahead en won..
  Dat is toch wat anders dan verkiezen tegen een club waarmee andere banden bestaan op supportersgebied.

 10. Ramon

  @betaald

  Hoe denk je dat ze weten hoeveel reizigers er zijn geweest?

  Misschien omdat ze naar de incheck gegevens hebben gekeken?

 11. Boogschutter

  Leve het OV!

 12. Herman

  @Ramon, het gegal van 3.000 reizigers zegt al genoeg. Dit is schatting, ze hebben naar bezetting aantal trams gekeken en op basis daarvan mooi rond getal genoemd.
  Op basis van in/uitchecken kom je op heel andere getallen.

 13. Ramon

  @Herman

  En dat weet jij omdat?

  Of spreek hier je onderbuik?

  zowel voor als na de wedstrijd stonden er controleurs bij de incheck paaltjes, na de wedstrijd waren er bij elke deur controleurs met mobiele incheck apparaten

  Maar goed , ik begrijp dat jij het beter weet

  fijne dag

 14. HenQie

  Prachtig, nou nog in het weekend laten rijden, zoals écht stedelijk OV! Misschien dan ook weer eens uitbreiden en een echte tram of zelfs, huiver, een metro laten rijden ergens in 2124.. Al is dat jaartal wel vrij optimistisch. Maar dat komt wel in de volgende dorpsvergadering!

 15. Herman

  @Ramon, denk je nu echt dat er precies 3.000 mensen hebben in- en uitgecheckt?
  Dank trouwens, jij ook fijne dag. Denk niet dat dit soort wensen hier nodig zijn, tenzij je het sarcastisch bedoeld. Dat zou ook weer jammer zijn.

 16. Ramon

  @herman

  Het eerste woord van het artikel is “ruim”
  3000 is dus een afgerond getal.

  Was een oprechte prettige dag

 17. nico

  Ik heb nergens nog gelezen, dat er een vervolg komt op de pilot van met de Uithoflijn naar FC Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).