30ml opent biologische saladebar CROP: “De Biltstraat begint te bruisen” | De Utrechtse Internet Courant 30ml opent biologische saladebar CROP: “De Biltstraat begint te bruisen” | De Utrechtse Internet Courant

30ml opent biologische saladebar CROP: “De Biltstraat begint te bruisen”

30ml opent biologische saladebar CROP: “De Biltstraat begint te bruisen”
Vandaag is de nieuwe saladebar CROP aan de Biltstraat 1 geopend: “Ik miste in Utrecht plekken waar je snel en gezond kan eten”, aldus eigenaar Frans Kooyman. Vanaf vandaag kan men dagelijks tot 21:00 terecht in de zaak voor een sapje, een verse salade of andere producten.

Vandaag is de nieuwe saladebar CROP aan de Biltstraat 1 geopend: “Ik miste in Utrecht plekken waar je snel en gezond kan eten”, aldus eigenaar Frans Kooyman. Vanaf vandaag kan men dagelijks tot 21:00 terecht in de zaak voor een sapje, een verse salade of andere producten.

“Er zijn steeds meer thema restaurantjes. Zo was er een hamburgertrend met Burgers & Pickles en Meneer Smakers, een kiptrend met onder andere Kloek en nu is er een salade trend. Deze trend is in London en New York niet nieuw en komt nu eindelijk naar onze stad”, aldus Kooyman. Samen met zijn vrouw Wendy heeft Kooyman 30ml aan de Mariastraat: “Daar hebben we de barista’s en hier komen de slarista’s”, grapt hij. De slarista’s zullen de salades maken die de klant zelf kan samenstellen. “Dit is gebaseerd op de sushi restaurants waar je met een pen invult wat je wil eten”, zegt Kooyman. De producten worden zo lokaal mogelijk ingekocht. Denk daarbij aan stadsmoestuintjes, de lokale slager enzovoorts.

Tot vannacht twee uur is er hard doorgewerkt en vandaag heeft CROP zijn deuren dan officieel geopend. In de ochtend en middag wordt nog gewerkt aan de ‘finishing touch’. Eigenaar Kooyman en zijn vrouw zijn blij met het resultaat: “We wilden een frisse uitstraling met veel houtelementen en dat is gelukt.”

Het hoekpand aan de Biltstraat  stond hoog op het verlanglijstje van Kooyman en zijn vrouw: “De Biltstraat verandert in positieve zin en begint te bruisen vanwege de nieuwe initiatieven. Het is een prettige plek en dichtbij het Griftpark. Mensen kunnen straks in de zomer een salade halen en die daar lekker opeten of bij ons op het terras.”

De zaak moet een combinatie van een ‘eetwinkel’ met verse groene producten voor thuis en een salad & coffeebar met zitruimte en terras worden. Voor de eetwinkel is nog geen vergunning, maar die komt eraan laat Kooyman weten. Tot die tijd kunnen mensen salades afhalen of eten in de zaak. In de toekomst wil Kooyman misschien wel bezorgen. “Eerst even hiermee starten en dan kijken we verder”, zegt hij enthousiast. De officiële opening van CROP vindt plaats in mei of juni.

Crop crop3 crop2

13 Reacties

Reageren
  1. Frats

    Hee, dat hadden we nog niet. Een biologische hippe toko in Utrecht. En dan die standaardintro ‘dat miste ik in Utrecht….’ Ik denk dat de eigenaar niet veel verder is geweest dan Overvecht, want anno 2015 puilt het centrum uit van dit soort tentjes.

  2. Door

    Ha, wat fijn! Ik moet regelmatig ‘s avonds na het werk en voor andere afspraken ergens wat te eten halen, omdat ik niet in Utrecht woon, en het is soms moeilijk iets gezonds te vinden: wok2go en pasta gaan op den duur ook vervelen. Hele fijne aanvulling dit (misschien tzt een filiaal op het station?) – zeker gezien de openingstijden!

  3. Jiri

    Voor iedere ondernemer die zijn nek uitsteekt een welgemeend: Succes! Maak er iets moois van! Als Hollander toch even zeiken: het interieur is verre van smaakvol. Er zijn genoeg van dit soort 13 in een dozijn inrichtingen in Utrecht te vinden. Zonde, want je had hier veel meer met groen-tuintjes-kruiden-gras etc kunnen doen. We gaan het zien!

  4. Jan

    Cool! Ga zeker even een kijkje nemen. Ben erg benieuwd

  5. Porretje

    Frats: er zijn idd al heel veel hippe toko’s in Utrecht centrum, anders zou de boel niet vernieuwen he! 😉 Gelukkig is een trend maar een trend. Wat mij betreft draai alles snel weer om wat lekker en betaalbaar is ipv meeneem salades van 9,50….

  6. Lennart

    Wat leuk!! Ga ik zeker een keer kijken. Wat grappig trouwens dat mensen smaak en stijl verwarren in eerdere reacties. ✌️

  7. Suus

    @door: er is veel meer dan pasta of wok. Zelfs op de biltstraat. Ga eens naar Asli.

  8. bork

    De Biltstraat begint te bruisen volgens Kooymans, dat doettie allang meneer wannabee early adaptor!, imho dan.

  9. Phil Branie

    Ik ben vanochtend langsgeweest, het ziet er heel mooi en verfrissend uit. Veel lichtinval en een eerste rangsplek als het aankomt op uitzicht. De salade was voortreffelijk en het personeel zeer vriendelijk!

  10. Buurman

    En wat hebben de mannen van Sleper het pand gaaf gemaakt

  11. Stijn

    Jeetje, wat een azijnpissers hierboven. Ik ben het ermee eens. De Biltstraat begint te bruisen. Het is net wat je definitie van het begin van bruisen is. Innovatie en verjonging is daar pas net begonnen. En origineel… hij gaat gewoon met een trend mee en er is vraag naar dit soort tenten. Zo niet zal hij aanpassingen moeten doen en anders verdwijnt hij vanzelf. Ik ben blij dat ondernemers dit soort risico’s nemen. Zorgt tenminste voor vernieuwing en levendigheid. Ook goed voor de andere ondernemers op de Biltstraat. Met 30ml esperesso hebben ze afgelopen jaar anders wel de 4e prijs in de landelijke koffietest gehaald. Hij staat dus voor kwaliteit, dus heb vertrouwen.

  12. Stijn

    oke, het zijn maar 2 negatieve reacties

  13. W.H.de Groen

    Nu zo’n beetje de laatste uitzendbureaus en makelaarskantoortjes uit de Biltstraat zijn verdwenen heeft deze weer fors aan levendigheid gewonnen.
    Nieuwe bedrijfjes als Crops hebben een duidelijke meerwaarde omdat het inkopen en verkopen van lokale produkten onze lokale economie stuwt en daarbij millieuschade voorkomt.
    En wanneer je dan een heerlijk betaalbaar produkt weet voor te schotelen ben je een winnaar.

    Ik wens ze dan ook veel succes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).