31-jarige Willem Roskam wordt de nieuwe predikant van de Domkerk 31-jarige Willem Roskam wordt de nieuwe predikant van de Domkerk

31-jarige Willem Roskam wordt de nieuwe predikant van de Domkerk

31-jarige Willem Roskam wordt de nieuwe predikant van de Domkerk
De nieuwe predikant Willem Roskam Foto: Wim van der Ende
De Domkerk heeft weer een predikant. In januari 2019 nam Netty de Jong-Dorland afscheid van de functie. Na een uitgebreide procedure is Willem Roskam gekozen als opvolger.

De Domkerk heeft weer een predikant. In januari 2019 nam Netty de Jong-Dorland afscheid van de functie. Na een uitgebreide procedure is Willem Roskam gekozen als opvolger.

Na 36 jaar actief te zijn geweest als predikant, waarvan de laatste 12 jaar in de Domkerk, stopte dominee Netty de Jong-Dorland begin vorig jaar. Een commissie begon toen met het zoeken naar een nieuwe predikant die ook goedgekeurd moest worden door de Kerkenraad van de Domkerk en de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Utrecht.

De nieuwe predikant van de Domkerk is Willem Roskam. Hij is sinds 2015 predikant van de Protestantse Gemeente Lexmond. Roskam is geen onbekende in de Domkerk want in de periode 2011-2014 deed hij verschillende dingen al voor de kerk. De afgelopen jaren was hij enkele malen gastpredikant.

Universiteit Utrecht

De nieuwe Domkerkpredikant van 31 jaar, studeerde Theologie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en deed zijn Master Gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit. Gedurende zijn studie woonde hij op diverse plaatsen in de stad en als gids op de Domtoren beklom hij vele honderden malen de toren.

Roskam verhuist met zijn gezin van Lexmond naar de Utrechtse wijk Voordorp. Op zondag 19 januari zal de feestelijke dienst plaatsvinden waarin Roskam als predikant aan de Domkerk verbonden zal worden.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Peter van Zoest

  Gelukkig draagt de nieuwe predikant geen zwart katholiek pak met bijbehorend priesterboordje, net als de vorige dominee. Dat sloeg dus helemaal nergens op. Net alsof ze pastoor wilde spelen.

 2. Kadoendra

  @Peter van Zoest

  Menselijkheid lijkt mij belangrijker dan kleding.

 3. Gerard Brugmans

  @Peter van Zoest: voor wat het waard is, maar de Domkerk is een protestante kerk. Ik geloof niet dat daar iemand pastoor wil spelen…

 4. Peter van Zoest

  @Gerard Brugmans: ‘net alsof’ hè. Zoals hier ooit treffend beschreven: ‘Dominees, blijf van het priesterboordje af!’. https://rkboulevard.wordpress.com/2014/09/22/dominees-blijf-van-het-priesterboordje-af/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).