316 Utrechtse bushaltes krijgen groene daken | De Utrechtse Internet Courant 316 Utrechtse bushaltes krijgen groene daken | De Utrechtse Internet Courant

316 Utrechtse bushaltes krijgen groene daken

316 Utrechtse bushaltes krijgen groene daken
Archieffoto groen dak / Wikimedia Pimvantend CC
Meer dan 300 bushaltes in Utrecht krijgen groene daken. Bovendien krijgen de haltes ledverlichting en een zitje van bamboe. Ook komen er bushaltes met zonnepanelen. De nieuw vormgegeven haltes moeten bijdragen aan een groene leefomgeving.

Meer dan 300 bushaltes in Utrecht krijgen groene daken. Bovendien krijgen de haltes ledverlichting en een zitje van bamboe. Ook komen er bushaltes met zonnepanelen. De nieuw vormgegeven haltes moeten bijdragen aan een groene leefomgeving.

De groene daken zijn gemaakt van sedum, een soort vetplant. Volgens wethouder Kees Diepeveen is het groene dak een bouwsteen voor duurzame stedenbouw. Woensdag 24 april legt de wethouder een groen dak aan op de bushalte aan de Carnegiedreef in Overvecht.

“De daken helpen bij het afvangen van fijnstof, bergen van regenwater en zorgen voor verkoeling bij hitte”, aldus Diepeveen. “Daarnaast vergroten groene daken ook de biodiversiteit in de stad, wat zeer goed is voor de insecten zoals de bijen.”

De daken worden in de periode april tot en met juni 2019 aangelegd. Utrechters die zelf een groen dak willen aanleggen kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente.

9 Reacties

Reageren
 1. Diagonaal

  Helemaal voor groene daken en dit soort initiatieven echter moet men eens stoppen met overdrijven. Ik ben erg benieuwd naar de verwachte impact tov kosten. Het lijkt nu vooral een PR-dingetje.

 2. isabelle

  Ach, alle beetjes helpen. Ik hoop dat dit woningbouwverenigingen ook stimuleert om groene daken aan te leggen.

 3. gerben

  Nice! Kunnen we lekker op barbequen!

 4. Ilvy

  Mooi initiatief, alle beetjes helpen!

 5. Hans

  Nee meneer of mevrouw Diametraal. Het is niet overdreven want alle kleine initiatieven bij elkaar gaan een positief effect sorteren. Immer weer het kostenverhaal van stal halen is een sleets tegenargument. Het bewustzijn t.a.v. natuur, milieu en klimaat heeft goddank in brede kring postgevat en is daarom alleen al in dit kader prijzenswaardig.

 6. Piet

  Het is alleen duurzaam als het dak op bestaande bushokjes gelegd wordt en als nog prima zijnde bankjes niet vervangen worden door een nieuw bamboe bankje. Een nog prima zijnd bankje vervangen voor een nieuw bankje is per definitie niet duurzaam. Ook al is dat gemaakt van duurzamer materiaal. Overigens is bamboe niet zo duurzaam, daar het vaak ingevlogen wordt.

 7. Iris

  Ik hoop van harte dat de bushokjes hufterproef zijn.

 8. Harry

  Het gaat werkelijk helemaal nergens meer over in Utreg

 9. w

  bamboe is brandbaar, hebben ze daar rekening mee gehouden? huftertjes hebben namelijk aanstekertjes in hun heuptasjes

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).