50.000 blaadjes sieren plafonds van de nieuwe Park+Ride op De Uithof | De Utrechtse Internet Courant 50.000 blaadjes sieren plafonds van de nieuwe Park+Ride op De Uithof | De Utrechtse Internet Courant

50.000 blaadjes sieren plafonds van de nieuwe Park+Ride op De Uithof

50.000 blaadjes sieren plafonds van de nieuwe Park+Ride op De Uithof

Ze zitten  eindelijk vast: de versieringen die de binnenkant van de nieuwe parkeergelegenheid Park+Ride (P+R) gaan opfleuren. Het duurde zes maanden om de gele en groene kunststof blaadjes op de plafonds van de P+R te plakken. De blaadjes zijn naar alle waarschijnlijkheid een van de laatste stappen in de bouw van de supergarage aan de A28, die een schakel moet worden tussen automobilisten die de stad in willen en het OV. 

De gele en groene blaadjes op de plafonds hebben de vorm van het blad van de Japanse notenboom Ginkgo Biloba. Op de website van bouwbedrijf Volkerwessels staat dat deze boom ”symbool staat voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven”. Voor de klus waren speciale mallingen en verrijdbare stellingen nodig.

Oplevering P+R in september

De nieuwe parkeergarage zal volgens de planning in september dit jaar opgeleverd worden. Het project heeft haar eigen website, waar de voortgang te volgen is op een blog met veel foto’s, een webcam en updates. P+R De Uithof bestaat uit drie delen, een gebouw, een stuk infrastructuur en een klimwand. Er zal een speciale buslijn van en naar de parkeerfaciliteit lopen.

att6f757-e1304954034875De parkeergarage bevat alleen schuine vlakken, waardoor zeer complexe betonnen vormen ontstaan. Ze heeft hiervoor een Tekla Global BIM Awards gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt aan prestigieuze projecten die ontworpen zijn met Tekla, een software waarmee dit soort betonnen constructies ontworpen kunnen worden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).