50 scholieren op de bon voor fietsen zonder licht ondanks waarschuwing | De Utrechtse Internet Courant 50 scholieren op de bon voor fietsen zonder licht ondanks waarschuwing | De Utrechtse Internet Courant

50 scholieren op de bon voor fietsen zonder licht ondanks waarschuwing

50 scholieren op de bon voor fietsen zonder licht ondanks waarschuwing
Bij een fietsverlichtingscontrole in Vleuterweide zijn maandagochtend 50 scholieren op de bon geslingerd. De politie kondigde de controle twee dagen eerder aan, maar toch fietsten nog veel scholieren zonder licht.

Bij een fietsverlichtingscontrole in Vleuterweide zijn maandagochtend 50 scholieren op de bon geslingerd. De politie kondigde de controle twee dagen eerder aan, maar toch fietsten nog veel scholieren zonder licht.

De wijkagent in Vleuten schreef zaterdag op Twitter te hopen op nul bekeuringen, maar er moest vanochtend toch aardig wat worden uitgeschreven. “Zij die zich als een soort fietsende spoken door de duisternis voortbewegen krijgen een bon”, schreef de wijkagent.

Ondanks die waarschuwing werden er nog 50 bekeuringen uitgedeeld voor fietsen zonder licht in de omgeving van het Amadeuslyceum.

9 Reacties

Reageren
 1. JP

  Eindelijk! Graag elke week herhalen door heel Utrecht. Dat deze fietsers zelf een doodswens hebben is tot daar aan toe. Maar het zijn zwakke verkeersdeelnemers en de automobilist zit met de soris als hij er eentje aantikt.

 2. Saskia

  Heel goed en dit dagelijks herhalen zonder waarschuwing, de kosten kun je wegstrepen tov de boetes!

 3. Marcopolo

  Er zijn bijna overal fietspaden en daar rijden geen auto’s. Ik zorg wel dat mijn lichten branden op de fiets maar de rechter vindt het volgens mij niet zo belangrijk. Uit de jurisprudentie blijkt dat daar in principe geen straf voor gegeven hoeft te worden want overal brandt de straatverlichting en iedereen rijdt op fietspaden. Maar als deze politie nou ingezet zou kunnen worden om roodlicht rijders en die gasten te pakken die de auto’s in de fik steken zou ik veel blijer zijn.

 4. Rob van der Aa

  Helemaal mee eens in de donkere uren van de dag ,bij regen zijn deze verkeerdeelnemers niet tot nauwelijks zichtbaar ook is de verlichting op sommige plekken in de stad minimaal ,ronduit slecht te noemen ik noem de maliesingel of het fietspad van uit kanalen eiland vanaf het uwv tot aan het station. Zonder licht ben je daar niet te zien..een fiets moet gewoon in orde zijn met goede verlichting net als alle verkeerseelnemers .dus nog even doorgaan met deze actie

 5. Hans Lammers

  Marcopolo….ook fietspaden worden soms onderbroken, bij kruisingen bijvoorbeeld. En daar rijden nu juist wel auto’s die links of rechts af willen slaan, dus die vlieger gaat niet op, dat het daar veilig is om zonder licht te rijden. Ik ben het wel met je eens dat er wel wat meer prioriteit mag worden gegeven aan het bekeuren van ‘roodlicht rijders’ en het opsporen van de dader(s) van de talloze autobranden welke Utrecht teisteren.

 6. Dakhaes

  Dit soort bekeuringen is pure rechtsongelijkheid.
  Morgen en daarna zijn ze er niet en is alles weer als daarvoor.

 7. henk

  Als mensen zichzelf bewust zo onzichtbaar maken in het verkeer, en voorrangsregels negeren, moeten we die niet het recht op zelfdoding gunnen op kruispunten waar om gevraagd wordt?

 8. Cico

  In alle eerlijkheid, ik snapte de heisa rondom fietsverlichting pas toen ik op mijn 18e het rijbewijs haalde.
  Mijn domme puber-hersens konden nog niet inzien hoe onzichtbaar je als fietser bent voor automobilisten en dat het nogal stressvol is dat je ieder moment iemand kan aanrijden met een 2000+ kilo gevaarte

 9. M

  Prima dat er gecontroleerd wordt. Maar mag er ook weer wat meer controle op door roodlicht-rijders en ander asociaal verkeersgedrag. Ik heb toch wel beetje gevoel vogelvrij te zijn in het verkeer met zo weinig zichtbare politie en zo veel verkeershufters.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).