70 meter hoge WTC-toren in stationsgebied woensdag officieel geopend | De Utrechtse Internet Courant 70 meter hoge WTC-toren in stationsgebied woensdag officieel geopend | De Utrechtse Internet Courant

70 meter hoge WTC-toren in stationsgebied woensdag officieel geopend

70 meter hoge WTC-toren in stationsgebied woensdag officieel geopend
Foto: Robert Oosterbroek
Het World Trade Center (WTC) in Utrecht gaat woensdag officieel geopend worden. Meer dan twee jaar nadat de bouw startte is de 70 meter hoge toren zo goed als af.

Het World Trade Center (WTC) in Utrecht gaat woensdag officieel geopend worden. Meer dan twee jaar nadat de bouw startte is de 70 meter hoge toren zo goed als af.

Het WTC telt 19 verdiepingen en is ongeveer 20 meter minder hoog dan het stadskantoor. Toen de bouw van de WTC begon was er nogal wat discussie over de locatie van het gebouw. Het stadskantoor staat er namelijk achter en wordt voor een groot deel aan het zicht onttrokken. DUIC vroeg in 2017 aan meer dan 1000 mensen wat ze van het pand vonden en een meerderheid was blij met het pand en de locatie.

Burgemeester Jan van Zanen gaat woensdag het gebouw openen. De eerste huurders hebben hun intrek genomen in het pand en ook het Grand Café & Restaurant Metro City Kitchen, het meeting centre, de fietsenstalling en het bedrijfsrestaurant zijn operationeel. In totaal is 90 procent van de ruimte al verhuurd.

Wat denk jij?

Wat vind jij van het WTC?

 • Het WTC past goed bij de nieuwe hoogbouw van het stationsgebied Jaarbeurszijde (39%, 519 Votes)
 • Het WTC is een mooi gebouw, maar de locatie is ongeschikt (30%, 405 Votes)
 • Het is geen mooi gebouw (25%, 328 Votes)
 • Ik heb geen mening (4%, 53 Votes)
 • Het is geen mooi gebouw, maar wel noodzakelijk (2%, 27 Votes)

Total Voters: 1,332

Loading ... Loading ...

12 Reacties

Reageren
 1. Tim

  Had er tijdens de bouw ff m’n twijfels bij, maar het is een mooi modern gebouw op een plek waar dit goed past. Gelukkig kunnen we dat nog een beetje gescheiden houden in Utrecht.
  Maar waarom staat er met enige regelmaat toch tot diep in de nacht de verlichting aan op complete verdiepingen? Hopelijk had dit met de afwerking werkzaamheden te maken en houd dat nu op

 2. Barend

  @ Tim

  Zou kunnen, dat het een mooi gebouw is. Zou ook niet kunnen.
  Wat in elk geval niet kan is de stedenbouwkundige miskleun dat het pal voor het stadskantoor is gezet. Utrecht en grootstedelijk bouwen, wordt nooit wat.

 3. Benw

  Als je Rotterdam Centraal uit loopt en opkijkt naar de Delftse Poort, dat is indrukwekkend. Zo iets mag hier ook wel komen.

 4. stefan

  Het gebouw is iets minder hoog dan het Stadskantoor zodat de bewoners van de bovenste etages van het Stadskantoor nog naar buiten kunnen kijken. En wie zijn dat? Inderdaad, het college van b&w 🙂

 5. Jeroen

  @Barend, ik blijf me erover verbazen dat niemand ziet dat het gebouw NAAST het Stadskantoor is gezet. De voorgevel met ingang van het Stadskantoor wijst namelijk naar het station. Overigens staat het gebouw als je vanaf het centrum kijkt ACHTER het Stadskantoor.

 6. Herman

  best mooi gebouw met gezellige plint en mooi in trappartij verweven.
  staat inderdaad deels voor stadskantoor, maar grote delen van stadskantoor zijn goed zichtbaar. moet zo’n stadskantoorcdan midden op lege vlakte staan om.zichtbaar te zijn?

 7. Rietje

  Poei, wat lelijk

 8. Jim Terlingen

  Ter info: de bijnaam voor dit gebouw is Wethouder Hekking Gebouw. Net als de fictieve wethouder van Juinen staat hij vóór de burgemeester…

 9. Fred

  Een heel fraai en stijlvol gebouw.
  Wat mij betreft mag er op het beurskwartier nog wel zo’n gebouw komen (in dezelfde stijl en kleur/materiaal), maar dan wat hoger.
  De plek is ook prima, zo half voor het stadskantoor, het ziet er mooi uit als je vanaf de jaarbeurs richting CS loopt.

 10. Simon

  Prima gebouw , klein beetje opgeschoven naar links ten opzichte van het stadskantoor. Straks komt weer iets naar links tov van het WTC het Jaarbeurspleingebouw. Hopelijk wordt die weer wat hoger dan het WTC.

 11. Helder, een kelder!

  Jammer, ik had liever een WTC in een kelder gezien dan zo’n miskleun voor het stadskantoor.

 12. Jabus

  Wat een geneuzel allemaal!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).