74-jarige man zwaargewond achtergelaten na aanrijding bij Daalsetunnel in Utrecht 74-jarige man zwaargewond achtergelaten na aanrijding bij Daalsetunnel in Utrecht

74-jarige man zwaargewond achtergelaten na aanrijding bij Daalsetunnel in Utrecht

74-jarige man zwaargewond achtergelaten na aanrijding bij Daalsetunnel in Utrecht
Een 74-jarige man is twee weken geleden zwaargewond achtergelaten nadat hij was aangereden bij de Daalsetunnel in Utrecht. De politie zoekt mensen die meer weten over wat er gebeurd is.

Een 74-jarige man is twee weken geleden zwaargewond achtergelaten nadat hij was aangereden bij de Daalsetunnel in Utrecht. De politie zoekt mensen die meer weten over wat er gebeurd is.

Het slachtoffer had boodschappen gedaan en stond op maandag 1 april rond 17.00 uur met zijn fiets te wachten bij het verkeerslicht op het kruispunt bij de Daalsestunnel. Toen het licht op groen sprong, fietste de man in de menigte mee om over te steken. Op dat moment werd de man van achter hard aangereden.

De man is aangereden door iemand op een vervoersmiddel met mogelijk een blauwe kentekenplaat. Ook zou hij een oranje tas van Thuisbezorgd bij zich hebben gehad. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding zwaargewond. Hij liep diverse botbreuken op en is geopereerd. Inmiddels is hij aan het revalideren.

Omdat het slachtoffer niet veel meer weet van het ongeluk, zoekt de politie naar getuigen ‘en vooral naar beelden’. Mensen die meer informatie of beeldmateriaal hebben, kunnen zich melden bij de politie.

24 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Levensgevaarlijk, die automobilisten. O nee, wacht ff 😁

 2. Blaag

  Gewoon checken welke thuisbezorgd bezorgbrommers op dat moment/ tijdstip aan het werk waren, dat zijn er wellicht tientallen van tientallen zaken, maar het is te achterhalen via appgegevens van thuisbezorgd. Door dan telefoongegevens van bezorgers te koppelen aan plaats/ tijdjstip ongeval is te achterhalen welke bezorger dit geweest is (misschien krijg je 3 bezorgers die daar in de buurt waren op dat tijdstip).

  Zomaar een gratis onderzoeks tip! Heb je de mogelijke dader, dan kun je hem op basis van getuigeverklaringen nailen.

  Mag hopen dat wel andere omstanders deze 74 jarige geholpen hebben. Verder triest dat kennelijk niemand direct de politie verwittigd heeft van deze doorrijdende scooter en men verzuimd heeft het kenteken te onthouden.

  Verder vraag ik mij steeds vaker waarom politie dit soort oproepen twee weken (of langer) na dato doet. De kans dat dan nog getuige reageren, wordt met de dag kleiner. Herrineringen worden troebeler na verloop van tijd.

 3. Vincent

  Geen idee waarom @JdV om deze sneue verhaal moet lachen. Gelukkig was het inderdaad geen auto botsing, anders zou deze arme man al vast dood zijn. Heel veel sterkte aan hem en zijn familie.

 4. Bart van Dam

  @blaag. Dank voor de adviezen. We doen er niets mee. Persoonsgegevens van medewerkers opvragen zonder een vermoeden te hebben dat de medewerker erbij betrokken is wordt ten eerste al niet toegelaten. Daarnaast gaat thuisbezorgd niet zomaar meewerken aan dit soort privacy schendende sleepnet onderzoeken. En alleen een tip dat er een oranje tas gezien zou zijn icm een slachtoffer wat niets meer kan herinneren is flinterdun

 5. Trotse Utrechter

  Fijne stad zijn we geworden…..

 6. Statler

  @JdV:
  Ik begrijp uw cynisme, maar dat lachebekje is m.i. in deze trieste context nogal ongepast.
  @Vincent:
  het is geen als/dan situatie. Deze meneer is door een vermoedelijke snorfiets aangereden, niet door een auto. En maakt u zich geen illusie, ook een tweewieler op snelheid kan fors letsel toebrengen of veroorzaken.

 7. Wim

  @ Vincent
  Omdat het heerschap een geboren misantroop is die uitblinkt in het plaatsen van misplaatste reacties.

 8. S

  @bart van dam heeft overduidelijk geen kaas gegeten van wetboek van strafvordering.
  3 fouten in 5 zinnen, bijzonder sneu.

 9. Frits

  @JdV
  Een snorfietser rijdt op een plek waar hij/zij niet mag zijn, een oudere wordt aangereden en aan zijn lot overgelaten.

  Alle reden om te lachen.

 10. Blaag

  @ Bart van Dam

  Onjuist, het betreft hier namelijk geen verkeersovertreding, maar een zwaar misdrijf, iemand aanrijden en zwaargewond achterlaten is een zwaar misdrijf. Zwaar gewond houdt in dat de persoon er aan zou kunnen komen te overlijden. Je laat dus iemand voor dood achter.

  Het achterhalen van mobiele telefoongegevens door politie/ justitie bij zware misdrijven is toegestaan en een gepast middel. Dat iemand thuisbezorgd bedrijfskleding draagt is gewoon een indicatie dat diegene een thuisbezorgd bezorger is. Zo spoor je dus mensen op.

  Als mensen als jij het voor het zeggen zouden hebben zou er nooit meer een verdachte opgespoord kunnen worden. Daarnaast doe je nogal laconiek over dit zware misdrijf (gewoon crimineel gedrag).

 11. Ed

  Dit zouden ze bij Flikken Maastricht/Rotterdam allang opgelost hebben …

 12. Le coq sportif

  Bizarre comment wederom JDV

 13. JdV

  @wim, vincent, frits, le coq: hartelijk dank. Ik woon gratis in uw hoofden dat is duidelijk 🤣

 14. Koel Hoofd

  @Blaag
  Ooit gehoord van privacy wetgeving?
  Je insteek is een argument waarom die Wet noodzakelijk is.

 15. Broer Conijn

  Fijne samenleving toch…………..

 16. Wie was deze bezorger?

  Er staat nergens dat de dader Thuisbezorgd KLEDING aanhad! Een Thuisbezorgd tas kan eenieder verkrijgen; dat hoeft niet een Thuisbezorger te zijn, maar kan ook een Uber-bezorger zijn. Wat nog wel kan is dat deze dader vast aan een restaurant verbonden was, via Thuisbezorgd.
  Bij mijn weten rijdt de ‘gewone’ Thuisbezorger alleen op een (eigen) (elektrische) fiets, niet op snor- of bromfiets.

 17. S

  @koelhoofd praat onzin! Geen idee over welke Wet je het hebt maar als de politie/ovj gegevens vordert bij Thuisbezorgd kan dat zich bedrijf zich niet verschuilen achter privacy wetgeving. Je onwetendheid is wederom stuitend.

 18. Blaag

  @ Koel Hoofd

  In welke zin wordt hier de privacy aangetast dan? Er wordt hier gespeurd naar iemand die een zwaar misdrijf op zijn naam heeft staan en dus weggevlucht is van de plek van het ongeluk.

  Is het opgeroepen worden door de politie om een verklaring af te leggen een aantasting van je privacy dan? Je zult niet meteen gearresteerd worden hoor, zeker niet als blijkt dat je niks met het ongeluk te maken hebt. Er wordt alleen maar gekeken naar Thuisbezorgd bezorgers die op het speicfieke tijdstip van het ongeval op deze locatie aan het rondrijden waren. Meer dan 3 zullen dat er waarschijnlijk echt niet geweest zijn.

  Is het anders wanneer het een postbode zou zijn geweest en de politie naar het postsorteercentrum zou zijn gegaan en daar aan de leidinggevende gevraagd zou hebben welke bezorgers er op dat moment op die locatie geweest hadden kunnen zijn geweest? Is het dan minder erg, omdat de data gewoon uit de mond van een persoon komt in plaats van uit een app?

  Bij zware misdrijven mag politie en justitie gewoon telefoongegevens opvragen. Het zijn ook alleen maar locatiegegevens, politie gaat niet je berichtjes op de telefoon lezen. Niks anders dan via camerabeelden kijken wie er op dat moment op een plek des onheils aanwezig waren.

 19. Ihsan

  @JdV. Weer zo’n schandalige reactie. Nooit geleerd een beetje respect te tonen?

 20. JdV

  @ishan: dus jij bent de moderator van DUIC tegenwoordig?

 21. Sanne

  @jdv: dat iets niet weggemodereerd wordt betekent niet dat het fatsoenlijk is

 22. errare

  Geweldige reactie JdV
  +1

 23. errare

  Geweldige reactie JdV
  +1

 24. JdV

  @sanne: dat wil zeggen dat het een mening is, geen feit, en uw mening doet mij geheel niets.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).