800.000 fietsen geparkeerd in Utrechtse binnenstadstallingen - De Utrechtse Internet Courant 800.000 fietsen geparkeerd in Utrechtse binnenstadstallingen - De Utrechtse Internet Courant

800.000 fietsen geparkeerd in Utrechtse binnenstadstallingen

800.000 fietsen geparkeerd in Utrechtse binnenstadstallingen
Afgelopen jaar is er steeds meer gebruik gemaakt van de openbare fietsenstallingen in de Utrechtse binnenstad. De gemeente verwacht dat er uiteindelijk in 2016 zo’n 800.000 fietsen gestald worden in de vijf openbare stallingen en de vier pop-up stallingen.

Afgelopen jaar is er steeds meer gebruik gemaakt van de openbare fietsenstallingen in de Utrechtse binnenstad. De gemeente verwacht dat er uiteindelijk in 2016 zo’n 800.000 fietsen gestald worden in de vijf openbare stallingen en de vier pop-up stallingen.

De gemeente heeft gisteren een rapportage gepubliceerd over de fietsenstallingen in de binnenstad. Gemiddeld worden er maandelijks zo’n 69.000 fietsen gestald in de stallingen maar dit aantal is het afgelopen jaar flink opgelopen. In januari waren het nog 60.700 fietsen en in september zo’n 76.000. De rapportage heeft betrekking op de vaste stallingen Vredenburg, Stadhuis, Lange Koestraat, Zadelstraat, Laag Catharijne en de pop-up stallingen Vredenburg, Mariaplaats, Janskerkhof en op de Neude. Alle binnenstadstallingen zijn op zaterdagen en zondagen het meest intensief in gebruik, met een gemiddelde bezetting van 80 procent op piekmomenten.

Vredenburg blijkt de meest populaire stalling te zijn. In de eerste negen maanden van 2016 hebben de medewerkers aldaar dan ook op zeventig momenten fietsers moeten melden dat de stalling vol is. Hoewel de rapportage geen verdere cijfers geeft over de Jaarbeurspleinstalling wordt er wel kort een vergelijking gemaakt. De fietsenstalling bij Jaarbeursplein blijkt op 150 momenten in de eerste negen maanden van 2016 zo vol te hebben gezeten dat fietsers naar een andere stalling moesten.

6 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Toch gek. Van de auto’s moeten we niks hebben in de binnenstad, maar de fietsen, erg veel fietsen, zijn nauwelijks een probleem.
  Van de week mensen uit het buitenland over de vloer.
  Wat een puinhoop die binnenstad.
  Denk ook niet dat de nieuwe fietsenstalling enige oplossing is. En waarom moeten auto’s zwaar betalen en in de openbare ruimte gestalde fietsen niet?

 2. Wim Vreeswijk

  Hoezo 800.000 fietsen voor 340.000 Utrechters? Wat is dat voor onzin !

 3. FD

  Vreemd inderdaad, dat alles voor de fietser gratis is.
  Rode lopers, parkeerplekken, ongestraft door rood, voetgangers ondersteboven rijden etc.
  Daar zou eens naar gekeken moet worden.

 4. Suus

  Het is wel duidelijk dat Wim Vreeswijk het bijbehorende artikel niet gelezen heeft. Het gaat om gemiddeld 60 à 70.000 gestalde fietsen per maand, dus per jaar om ongeveer 800.000 fietsen.
  En Paul, wat denk je zelf? Zou het iets met uitstoot van vieze gassen temaken kunnen hebben?

 5. Stef

  beste autorijders,

  het is gratis stallen voor fietsen omdat deze niet zorgen voor een dikke walm smog boven de stad waardoor stadsbewoners nog een beetje normaal kunnen ademen.
  Blijf zo doorgaan met het prettig faciliteren van fietsers Utrecht!

  mvg, een autoforens

 6. Erwin

  Beste DUIC, in plaats van zo’n berichtje klakkeloos over te tikken uit zo’n rapport en te plaatsen alsof het een succes betreft(zo komt het bij mij iig over) zou het ook leuk zijn als jullie uitgezocht had wat het nou kost om die 800.000 fietsen te stallen. Ik ben erg benieuwd naar de prijs per fiets per locatie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).