850 lange mensen verpletteren wereldrecord in de Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant 850 lange mensen verpletteren wereldrecord in de Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant

850 lange mensen verpletteren wereldrecord in de Galgenwaard

850 lange mensen verpletteren wereldrecord in de Galgenwaard
Foto: Bas van Setten
Het wereldrecord van een zo groot mogelijke groep lange mensen is donderdagavond verpulverd in de Galgenwaard. De groep bestond uit maar liefst 850 mannen en vrouwen van boven een bepaalde lengte.

Het wereldrecord van een zo groot mogelijke groep lange mensen is donderdagavond verpulverd in de Galgenwaard. De groep bestond uit maar liefst 850 mannen en vrouwen van boven een bepaalde lengte.

Mannen moesten minimaal 1,90 meter zijn en vrouwen 1,80 meter. Het oude record werd behaald in Australië. Toen bestond de groep uit 136 lange mensen. “Dat moet makkelijk te verbreken zijn”, dacht de Klub Lange Mensen, initiatiefnemer van de wereldrecordpoging. “Nederlanders zijn immers het langste volk van de wereld.”

Daarom organiseerde de Klub Lange Mensen een evenement in stadion Galgenwaard. “We willen niet zomaar het record verbreken, we gaan het verpletteren”, zei organisator Tessa Smit voor aanvang.

Gangpad
Eén van de deelnemers kwam samen met zijn dochten vanuit Alkmaar op de motor naar Utrecht. “Ik ben 2,08 meter dus ik voldoe ruim aan de eisen. Mijn dochter is 1,81 meter dus zij mocht er ook bij zijn.” De Alkmaarder was te lang voor de stoeltjes van de Galgenwaard en moest ten minste één been in het gangpad leggen.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Vader en dochter uit Alkmaar

Voordat de deelnemers het stadion binnengingen werden ze opgemeten. Vervolgens kregen ze een kaartje met een nummer en moesten ze op hun plek op de tribune van de Bunnikside gaan zitten. Daarna werden de lange mensen tijdens een officiële telling geteld.

Er kwamen niet alleen Nederlanders op het evenement af. Ook lange mensen uit omliggende landen deden mee aan de recordpoging. Zo zaten er onder andere ook Duitsers en Belgen op de tribune van de Galgenwaard.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

KLM
De Klub Lange Mensen (KLM) is een nationale belangenorganisatie met ongeveer 3.500 leden die opkomt voor lange mannen, lange vrouwen en kinderen met een hoge groeiprognose. Zo heeft de KLM bijgedragen aan de normering voor hogere deuren in nieuwbouwwoningen en werken ze mee aan het ontwerpen van een nieuwe vliegtuigstoel.

De Klub Lange Mensen bestaat al zo’n 60 jaar. De vereniging werkt samen met Europese zusterorganisaties en Tall Clubs International in de Verenigde Staten van Amerika en Canada.

1 Reactie

Reageren
  1. Cor Nelis

    Je moet er wat voor over hebben, met die lange lijven op die smalle stoeltjes en met je benen in die smalle gangpaden!! Leuk dat het toch gelukt is…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).