89-jarige Utrechtse krijgt eerste coronavaccinatie in de Jaarbeurs 89-jarige Utrechtse krijgt eerste coronavaccinatie in de Jaarbeurs

89-jarige Utrechtse krijgt eerste coronavaccinatie in de Jaarbeurs

89-jarige Utrechtse krijgt eerste coronavaccinatie in de Jaarbeurs
Een 89-jarige vrouw uit Utrecht is dinsdagochtend als eerste in de Jaarbeurs gevaccineerd tegen het coronavirus. De vrouw kreeg vanochtend de eerste van twee prikken.

Een 89-jarige vrouw uit Utrecht is dinsdagochtend als eerste in de Jaarbeurs gevaccineerd tegen het coronavirus. De vrouw kreeg vanochtend de eerste van twee prikken.

De Jaarbeurs is een van de zeven priklocaties in de provincie Utrecht. Op de XL-locatie in hal 4 kunnen vanaf vandaag elke dag ruim 2.800 mensen gevaccineerd worden. De vaccinatielocatie is geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur.

Tekst loopt door onder tweet

Uitnodiging

Het RIVM stuurt vanaf deze week alle inwoners van de regio Utrecht van 60 jaar en ouder een uitnodiging om een afspraak te maken voor vaccinatie. Wanneer iedereen in deze categorie een brief heeft ontvangen is niet duidelijk. Waarschijnlijk worden alle inwoners van de stad gevaccineerd in de Jaarbeurs. Ouderen die niet mobiel zijn worden door de huisarts ingeënt.

Na de vaccinatie van de 60-plussers wordt de Jaarbeurs ook de vaccinatielocatie voor Utrechters tussen de 18 en 60 jaar. Het is niet bekend wanneer zij worden ingeënt, maar de gemeente Utrecht verwacht dat de Jaarbeurs tot eind augustus als vaccinatielocatie in gebruik is.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Kees Truijens

  Zonder voldoende vaccins zullen ze het er voorlopig rustig hebben.

 2. Hans

  Het zal tijd worden

 3. Wim

  @Hans,
  De vaccins zijn net uitontwikkeld en worden dus nu pas geleverd , het is geen water dat uit de kraan komt, kan je een beetje geduld hebben totdat je aan de beurt bent.

 4. Piet

  @Kees er liggen bijna een half miljoen van die vaccins in de vriezer dus ik zou zeggen dat ze dag en nacht doorkunnen en de capaciteit maar snel moeten verdubbelen(of meer)

  https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/24/zo-gaat-het-nu-met-het-vaccineren-a4028780

 5. Mirian

  Vind ik ook gewoon veel vaccineren ook ‘s nachts. Mij maakt het niet uit om ‘s nachts te gaan. Hoe eerder hoe beter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).