900 Utrechters maakten zaterdag de stad schoon tijdens World Cleanup Day 900 Utrechters maakten zaterdag de stad schoon tijdens World Cleanup Day

900 Utrechters maakten zaterdag de stad schoon tijdens World Cleanup Day

900 Utrechters maakten zaterdag de stad schoon tijdens World Cleanup Day
Afgelopen zaterdag hebben 900 Utrechters meegedaan aan World Cleanup Day. Met knijpers van de gemeente gingen zij in de Utrechtse wijken op pad om zwerfafval op te ruimen.

Afgelopen zaterdag hebben 900 Utrechters meegedaan aan World Cleanup Day. Met knijpers van de gemeente gingen zij in de Utrechtse wijken op pad om zwerfafval op te ruimen.

De gemeente riep afgelopen weken Utrechters op om mee te doen aan het evenement en dat had succes: dit jaar deden ten opzichte van vorig jaar 3,5 keer meer Utrechters mee. Verdeeld over de stad werden meer dan 40 opruimacties gehouden.

Deelnemers konden via een app doorgeven welke rommel ze het vaakst opraapten. Afgelopen weekend werden sigarettenfilters het meest geregistreerd, gevolgd door verpakkingen en blikjes.

Trots

Wethouder Kees Diepeveen zegt trots te zijn op de deelnemers. “Het is fantastisch om te zien dat steeds meer Utrechters zich inzetten voor de strijd tegen zwerfafval. Ik ben trots op deze vrijwilligers en wil ze enorm bedanken voor hun inzet om samen de stad schoon te houden.”

De gemeente merkt dat, los van World Cleanup Day, steeds meer inwoners zich aanmelden om het hele jaar door zwerfafval op te ruimen. Dit kwartaal kreeg de gemeente zes keer meer aanmeldingen dan vorig jaar. Op dit moment zijn er ruim 1.000 Utrechters die regelmatig op pad gaan om te helpen met opruimen.

5 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  En wanneer worden de a-sociale smeerpoetsen beboet? Durf te wedden dat voor dit soort vervuilend gedrag nooit boetes worden uitgedeeld…..

 2. Bromsnor

  Voor Bromsnor is het iedere dag World Cleanup Day. Blikjes, ijsbakjes, flesjes, hup in de prullenbak.

 3. Koel Hoofd

  Wat zal de gemeente blij zijn geweest, gratis schoonmakers!

 4. Joep

  @ Koel Hoofd

  Zeiksnor.

  Afval in de openbare ruimte komt door mensen, het is ook de verantwoordelijkheid van mensen deze ruimte schoon te houden. Wij zijn de gemeente. De gemeente maakt al veel schoon en doet superveel aan onderhoud in de openbare ruimte. Als wij mensen ons beter en netter zouden gedragen, hoeven er geen miljoenen par jaar aan opruimen, schoonmaken en onderhoud uitgegeven te worden. De gemeente zou er liever minder bezig zijn, met in de basis onnodige klussen. Als mensen zelf verantwoordelijker zouden zijn, ligt het allemaal niet op het bordje van de gemeente (en kan de gemeentebelasting ook omlaag).

 5. Marcel de Korte

  Helden zijn het. In je vrije tijd andermans troep opruimen. Hulde zou dan ook de opbrengst moeten zijn. En geen zure reacties van Klein Vuil.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).